06 43228705 hallo@impact033.nl
hoe kun je nog meer impact maken

‘Beste Impact033,

Ik ben aan het starten met sociaal ondernemen. In een aantal van mijn teams zijn inmiddels mensen met een arbeidsbeperking aan het werk. Dit gaat erg goed. Nu wordt er in een aanbesteding waar ik op in wil schrijven gevraagd om een certificaat van de PSO Ladder. Wat is dat en hoe kom ik daar aan?

Hartelijke groet,

Emiel Groothuis,

Eigenaar Verpakkingsbedrijf Groothuis

Impact033 zoekt uit: De Prestatieladder Socialer Ondernemen

Beste Emiel,

De PSO Ladder is een wetenschappelijk onderbouwd kwaliteitskeurmerk van TNO. Het wordt ingezet bij aanbestedingen of om te laten zien wat een bedrijf bijdraagt op sociaal gebied. Of het interessant is voor jouw bedrijf om hier een certificaat voor aan te vragen, hangt af van je organisatiedoelen. Wil je de PSO Ladder omdat je meer kansen wilt hebben bij aanbestedingen en offertes of vooral om te laten zien dat je een sociale onderneming hebt.

De Prestatieladder Socialer Ondernemen

TNO heeft dit instrument ontwikkeld dat inzicht geeft in de mate waarin organisaties meer dan gemiddeld sociaal ondernemen, gericht op de arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. De PSO brengt in een peiljaar op bedrijfsniveau de verhouding in kaart tussen het aantal medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt en het totale aantal werkzame medewerkers.

Directe en indirecte sociale bijdrage

Het percentage medewerkers met een kwetsbare arbeidsmarktpositie dat werkzaam is bij een organisatie heet directe sociale bijdrage. De indirecte sociale bijdrage is het percentage waarin inkopen van producten of diensten bij PSO-gecertificeerde organisaties en sociale werkvoorzieningen (SW-bedrijven) zijn omgerekend naar het aantal fte van de PSO-doelgroep dat aan dit ingekochte deel van de omzet heeft meegewerkt. De percentages directe en indirecte sociale bijdragen tellen we bij elkaar op tot de totale sociale bijdrage.

De vier prestatieniveaus van het PSO-keurmerk

De Prestatieladder Socialer Ondernemen bestaat uit vier prestatieniveaus waarvoor je een PSO-keurmerk kunt aanvragen – van Aspirant-status tot en met trede 3. Je kunt op elk prestatieniveau instappen. Een organisatie die gecertificeerd is op een PSO-trede behoort tot de koplopers als het gaat om werkgelegenheid voor de PSO-doelgroep.

Doel en werking van de PSO

Het doel van de Prestatieladder Socialer Ondernemen is de arbeidsparticipatie verhogen van personen met een afstand tot de arbeidsmarkt en dat voor alle soorten werkgevers: van mkb tot multinational en van bakker tot accountantskantoor. Daarbij stimuleert de PSO-methode om dit op een kwalitatief goede en duurzame wijze te realiseren. De ingebouwde ketenstimulering bevordert de onderlinge vraag naar PSO-gecertificeerde organisaties en draagt zo bij aan het doel. Er zijn gemiddeld ruim 1400 PSO-gecertificeerde organisaties die dit doen. Ook steeds meer gemeenten en andere (semi)publieke organisaties werken met de PSO of PSO 30.

Hoe kun je als bedrijf nog meer impact maken

PSO-bedrijven in Amersfoort

Ook in Amersfoort zijn een aantal bedrijven met een PSO certificaat. Confed staat aan kop met trede 3. QBuzz volgt met trede 2. Haskoning DHV is ook inmiddels gestart, met de aspirant status. Dus Emiel, als jij ook met de Prestatieladder Socialer Ondernemen aan de slag wilt, kun je je aanmelden voor een certificaat. Je hebt al mensen uit de doelgroep aan het werk, dus je komt waarschijnlijk in trede 1 of 2. Dit is al een mooie prestatie waarmee je vast mee kunt doen met de aanbesteding.

De Prestatieladder socialer ondernemen

Meer weten over de PSO-ladder en of het voor jouw organisatie interessant is om hiermee aan de slag te gaan? Klik op onderstaande button.

impact033

Volg Impact033

Volg ons op Instagram, Facebook of LinkedIn of abonneer je op ons Telegram kanaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief als je het nieuws over impact in de regio 033 in je digitale brievenbus wilt ontvangen.

 

Lees verder

Kennissessie Inclusief leiderschap

Kennissessie Inclusief leiderschap

Kennissessie Inclusief leiderschap
Bedrijven en organisaties presteren beter als zij mensen in dienst hebben met verschillende culturele en etnische achtergronden. Het helpt bij het oplossen van de tekorten op de arbeidsmarkt en versterkt het innovatieve vermogen van je onderneming. Een diverse en inclusieve organisatie draagt bij aan een succesvolle onderneming en uiteindelijk de winstgevendheid.

De gemeente Amersfoort stimuleert een inclusieve en diverse maatschappij. Daarom organiseert zij samen met Impact033 deze kennissessie over de kracht van inclusief ondernemen.

agenda impact033
nieuws impact033
groeien impact033
over ons impact033