06 43228705 hallo@impact033.nl

Op vrijdag 21 juni is SDG House Amersfoort geopend. Tijdens opening waren ruim zeventig mensen op de Amersfoortse Databankweg aanwezig. Dit SDG House is een samenwerking van Well-Being Economy Alliance Nederland (WeAll-NL), Impact033 en people@places.

De feestelijke openingsborrel begon met een positieve interactieve kennismaking tussen de bezoekers. Zo konden de bezoekers elkaar vinden en verbinden.  “Wat een fantastische bijeenkomst. Ik heb veel geleerd”, zei een deelnemer, “Ik ben geïnspireerd door de diverse mensen die met de toekomst bezig zijn.” Een andere deelnemer: “De herkenning dat iedereen op zijn manier werkt aan een betere wereld, geeft veel steun.” Sandra Barth, oprichter Impact033 en initiatiefnemer van het SDG House, is hier erg bij mee: “Daar is dit SDG House voor; verbinding maken tussen de verschillende mensen, organisaties en mogelijkheden.”

Kansen

SDG House Amersfoort aan de Databankweg is meer dan een standaard verhuurlocatie. Op deze locatie zijn verschillende organisaties samen bezig met het verbinden van landelijke organisaties en lokale initiatieven. Dat zorgt ervoor dat Amersfoort en omgeving meer slagkracht krijgt. De SDGs zijn breed, en daardoor zijn de onderwerpen waar dit huis zich mee bezig houdt ook uitgebreid. Het SDG house richt zich onder andere op duurzaamheid, armoedebestrijding, gezondheid, diversiteit en een inclusieve arbeidsmarkt. In SDG House Amersfoort vinden ook regelmatig bijeenkomsten plaats met bekende sprekers uit de Nederlandse transitiewereld.

SDG House Amersfoort samenwerking naar betere samenleving.

Met ruim twintig vestigingen, zorgt people@places voor de ruimte. Daar kun je ook flexwerkplekken en zalen voor bijeenkomsten huren. Impact033 werkt lokaal in de regio aan concrete projecten: hoe maken we Eemland de plek die we willen? Tenslotte werkt WeAll-NL samen met de WWW kerncoalitie om de krachten te bundelen richting een landelijke welzijnseconomie. Op de Databankweg komen deze organisaties samen om gezamelijk aan een sociale en duurzame toekomst te werken.

Wat is een SDG House

Sustainable Development Goals (duurzame ontwikkeldoelen) zijn in 2015 door de Verenigde Naties ontwikkeld om te komen tot een duurzame wereld. De SDG’s worden door bedrijven en overheden gebruikt om aan te geven aan welke duurzame doelen zij werken en hoe zij dat doen. Dit is verplicht volgens onder meer de Europese wetgeving (CSRD). In Nederland is SDG Nederland aanjager van de SDG’s en vormt een netwerk met een aantal vooraanstaande locaties een netwerk, de zogeheten SDG Houses. SDG House Amersfoort is het nieuwste lid van het SDG House netwerk.

SDG House Amersfoort samenwerking naar betere samenleving
SDG House Amersfoort samenwerking naar betere samenleving

Lees meer: