06 43228705 hallo@impact033.nl

Vrijdag 16 juni vond het United Economy Jaarevent plaats bij De Groene Afslag. United Economy is een netwerk van bedrijven die zich samen inzetten voor economische systeemverandering. Er waren meerdere workshops. De rode draad was: duurzaam ondernemen. Tussendoor was er een plant-based lunch, gekookt met verse producten en een koffiepauze met gebak. Een van de workshops ging over de weg naar een groenere papierindustrie. Jordy van Bennekom vertelde over de uitwisbare notitieboekjes van MOYU, gemaakt van steenpapier. 

Hoe het begon 

Roel Schatorjé werkte in de financiële sector en woonde een jaar in Kenia waar veel bomen werden gekapt om papier van te maken. Hij zag dagelijks hoe papier werd verspild en wilde hier iets tegen doen. In 2019 richtte hij MOYU op, een scale-up bedrijf dat zich inzet om papierverspilling en single use paper tegen te gaan. Nu werkt MOYU samen met Trees For Kenya, een Keniaanse non-gouvernementele organisatie die bomen plant en beheert.  

Uitwisbare notitieboekjes van steenpapier

MOYU 

De naam MOYU betekent in het Chinees: ”Magische plek”. Dit slaat zowel op de planeet als de notitieboekjes. Het bedrijf wil zoveel mogelijk bomen beschermen en planten om de lokale en mondiale ecosystemen intact te houden. MOYU maakt schrijfartikelen van uitwisbaar en herschrijfbaar steenpapier. Dit papier is vrij van bomen, water en bleekmiddelen. De notitieboekjes zijn te bestellen via hun website. Voor elk verkocht notitieboekje plant MOYU samen met Trees For Kenya een boom in Kenia. 

Uitwisbare notitieboekjes van steenpapier 

De notitieboekjes zijn een duurzaam alternatief voor de papieren variant. Als het vol is kun je het uitwissen en hergebruiken. Er hoort een speciale pen bij. Je hoeft geen nieuw notitieboekje meer te kopen. Steenpapier is 100% recyclebaar en scheur- en waterbestendig. Je kunt elke pagina tot 500 keer herschrijven. Op het eerste gezicht lijkt het wat duurder dan een papieren notitieboekje, maar vergeleken met zo’n dertig papieren notitieboekjes is dit toch veel goedkoper. 

 

Uitwisbare notitieboekjes van steenpapier
Uitwisbare notitieboekjes van steenpapier

Volg Impact033

Volg ons op Instagram, Facebook of LinkedIn of abonneer je op ons Telegram kanaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief als je het nieuws over impact in de regio 033 in je digitale brievenbus wilt ontvangen.  

Lees verder

Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen? Klimaatverandering zorgt voor hitte én zwaardere buien. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor Amersfoort?

agenda impact033
nieuws impact033
groeien impact033
over ons impact033