06 43228705 hallo@impact033.nl

Impact033 is gestart in augustus 2022. In het najaar van 2022 lag het accent op groei van het aantal deelnemers. In het afgelopen kwartaal is er een focus verschoven naar projecten en algemene zichtbaarheid.

Activiteiten rond zichtbaar maken van het ecosysteem

Impact033 heeft zichtbaar gemaakt hoe het ecosysteem rond duurzaam en sociaal ondernemen eruitziet op de website en door het regelmatig versturen van een nieuwsbrief met artikelen en activiteiten in de regio rond dit thema. Ook organiseert Impact033 het komend jaar een vijftal events waarbij we ondernemers inspireren duurzaam en sociaal te ondernemen. We hebben 95 gesprekken gevoerd in Q1 met gemeente, ondernemers en organisaties in de stad.

Projecten initiëren

Impact033 werkt aan de volgende projecten om ketensamenwerkingen te initiëren. Ondernemers en zzp’ers investeren hierin de uren.

 1. Buurtkastjes (armoedebestrijding)
 2. Sociale cohesie Nieuwland en samenwerking zorgprofessionals
 3. MVOI
 4. Ontwikkeltraject diversiteit en inclusie
 5. Green Side: een samenwerking tussen bedrijven, sociale werkplaats en scholen
 6. Match2work: een samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en organisaties
 7. Biobased Bouw
 8. Coalitie inclusieve arbeidsmarkt
 9. Vitaliteit in wijken
 10. Platform duurzaamheid voor burgers
 11. Bewustwording duurzaamheid: organisatieontwikkeling
 12. Duurzaamheidsrapportages conform Europese richtlijn CSRD
 13. Ondernemershuis Amersfoort

Organisatie Impact033

We hebben in Q1 een Raad van Toezicht (RvT) geworven en deze heeft een mooie samenstelling qua geslacht en leeftijd. Nu de RvT gevormd is, gaan we ook de Stichting oprichten. Het kernteam van Impact033 bestaat uit Sandra Barth, Remi-Armand Collaris en Petra Hoogerwerf. Er zijn partners aangesloten die bedrijven en organisaties kunnen ondersteunen bij het realiseren van verschillende SDG’s én een bijdrage kunnen leveren aan ketensamenwerkingsprojecten.

Tot slot

Het afgelopen kwartaal hebben we grote stappen gezet op vele gebieden. Veel partijen zijn aangesloten en we hebben een mooie basis gelegd voor het ecosysteem. Inmiddels is er ook een inkomstenstroom vanuit diverse projecten, waarmee de kosten van de stichting betaald kunnen worden.

Lees de volledige rapportage via de knop meer informatie.

 

impact033
Waar staat Impact033 nu?

Volg Impact033

Volg ons op Instagram, Facebook of LinkedIn of abonneer je op ons Telegram kanaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief als je het nieuws over impact in de regio 033 in je digitale brievenbus wilt ontvangen.  

Lees verder

Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen? Klimaatverandering zorgt voor hitte én zwaardere buien. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor Amersfoort?

agenda impact033
nieuws impact033
groeien impact033
over ons impact033