06 43228705 hallo@impact033.nl

De World Solar Challenge 

Niels doet mee aan de World Solar Challenge op 22 oktober 2023 in Australië. Hij doet dit met zijn eigen gemaakte op zonne-energie gedreven auto. Hij bestuurt dit zelf.  Teams van over de hele wereld doen hieraan mee.  In het Solar Team Twente zitten Niels Buiskool uit Amersfoort en Tim Woertman en Yvar Van Der Bijl uit Leusden.

 Van der Bijl is verantwoordelijk met twee anderen voor het elektronische systeem. Zijn specificatie is gericht op het zonnepaneel. Hij houdt zich bezig met hoe de zonnecellen precies op de auto´s komen te liggen en het ontwerpen van een elektrisch systeem om de energie die het zonnepaneel oplevert in de accu te krijgen. Van Der Bijl is een echte racefan en wilt ook graag iets bijdragen aan de wereld.

De World Solar Challenge

Verduurzamen

Buiskool is verantwoordelijk voor alle onderdelen die kunnen bewegen ten opzichte van de body van de auto. Hij doet ook het mechanisme om het zonnepaneel open te zetten. Het leek Buiskool voor dat hij aan zijn werktuigbouwkunde studie begon al leuk om mee te doen aan De World Solar Challenge. Het spreekt hem ook aan dat je bij het Solarteam alleen maar samenwerkt met studenten die erg gemotiveerd zijn en daardoor in een professioneel efficiënt team terecht komt. Hij vindt het ook belangrijk om bij te kunnen dragen van het verduurzamen van techniek. 

               

Koppen dezelfde kant

Woertman is eindverantwoordelijk voor het technische plaatje. Hij zorgt ervoor dat er op tijd een auto is. Zijn grootste rol is om ervoor te zorgen  dat alle koppen dezelfde kant op staan. Deelnemen aan dit team en meedoen aan De Solar World Challenge betekent dat alle drie de jongen hun studie voor anderhalf jaar op pauze moeten zetten. Het samenwerken met anderen trekt Woertman erg aan. 

 

Dwars     

De World Solar Challenge wordt eens in de twee jaar georganiseerd en wordt gereden door zonneauto’s. Op 22 oktober 2023 staat het team uit Twente voor het eerst sinds vier jaar weer aan de start in Darwin. Vanaf Darwin gaat de race dwars door Australië heen, met Adelaide als eindpunt. Ze moeten 3021 kilometer afleggen met de auto. Het gaat erom wie het snelste is. Wil jij meer weten over het Solar Team Twente klik hieronder op meer informatie.

 

impact033

Volg Impact033

Volg ons op Instagram, Facebook of LinkedIn of abonneer je op ons Telegram kanaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief als je het nieuws over impact in de regio 033 in je digitale brievenbus wilt ontvangen.

 

De World Solar Challenge

Lees verder

Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen? Klimaatverandering zorgt voor hitte én zwaardere buien. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor Amersfoort?

agenda impact033
nieuws impact033
groeien impact033
over ons impact033