06 43228705 hallo@impact033.nl

Innovatief duurzaam idee? Vraag subsidie aan!

De gemeente Amersfoort heeft jaarlijks twee maal de mogelijkheid voor duurzame initiatieven en ondernemers de mogelijkheid om subsidie aan te vragen vanuit het Toekomstfonds Duurzame ontwikkeling. Duurzame, innovatieve ideeën van ondernemers en inwoners die bijdragen aan hergebruik van afval en grondstoffen, energiebesparing of het opwekken van duurzame energie komen in aanmerking voor dit fonds.

 

Spelregels

De subsidie kan tot 1 mei 2023 worden aangevraagd. Per project is maximaal 50.000 euro beschikbaar, op basis van cofinanciering. Meer informatie over het aanmelden en de voorwaarden staat op www.amersfoort.nl/toekomstfonds. Het idee moet aantoonbaar bijdragen aan energietransitie en/of circulaire economie in Amersfoort.

Negen jaar

De subsidieronde van 2023 is alweer het negende jaar dat het Toekomstfonds wordt geopend. De gemeente vindt het belangrijk dat ondernemers, startups, bewonerscollectieven en andere vernieuwers de kans krijgen om hun duurzame idee werkelijkheid te maken. De afgelopen negen jaar hebben meer dan dertig initiatiefnemers een financiële bijdrage uit het Toekomstfonds Duurzame Ontwikkeling ontvangen.

Voorbeelden die subsidie hebben gekregen

Mooie duurzame initiatieven die subsidie hebben ontvangen zijn een beha voor vrouwen met oedeem na borstkanker, een circ biodigester die GFT omzet om het pand te verwarmen en een kledingbibliotheek. Meer voorbeelden staan op Amersfoortduurzaam.nl.

Innovatief duurzaam idee? Vraag subsidie aan!

Dien voor 1 mei je aanvraag in voor dit fonds via onderstaande button.

impact033
Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen? Klimaatverandering zorgt voor hitte én zwaardere buien. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor Amersfoort?

agenda impact033
nieuws impact033
groeien impact033
over ons impact033