06 43228705 hallo@impact033.nl

We starten met vele organisaties een samenwerking voor duurzame en sociale economie met Impact033, dat bedrijven gaat faciliteren duurzamer en socialer te ondernemen. In 2015 verscheen er een kort interview met mij in de Amersfoortse Courant/AD. In dit interview vertel ik dat ik energie en inspiratie krijg van het faciliteren van ondernemers en ontmoeten van mensen. En dat ik, naast mijn rol als co-owner van Peer!, als adviseur bedrijven help met hun strategie duurzaam en sociaal te ondernemen. Nu, zeven jaar later, is dit realiteit geworden. En het is mooier dan ik had durven dromen. In dit blog vertel ik hoe ik met deze droom in 2015 ben aangekomen bij het nu: Impact033, na een introductie over Impact033.

 

Impact ondernemen

Onder impact ondernemen verstaan we ‘een ondernemer die duurzaam en sociaal onderneemt’. Het is geen overbodige actie om bedrijven te faciliteren duurzamer en socialer te ondernemen. Buiten dat het voor het klimaat en de aarde hoogst urgent is, blijkt uit een recent onderzoek (aug 2022) van Cognizant blijkt dat slechts 35% van de bedrijven ESG (met ESG worden de uitdagingen op het gebied van environmental, social en governance bedoeld) in de bedrijfsstrategie implementeert. Als bedrijven daadwerkelijk ESG implementeren in de bedrijfsstrategie en bedrijfsvoering, zullen zij hun concurrentievoordeel behouden en uitbreiden. Lees het hele artikel (met download van de publicatie).

Samenwerking voor duurzame en sociale economie met Impact033

Het is nu de hoogste tijd om te komen tot een samenwerking waarbij gemeentes, bedrijven en maatschappelijke organisaties de handen in een slaan. Impact033 is een netwerk waar bedrijven, impact ondernemers en maatschappelijke organisaties:

 • elkaar kunnen inspireren
 • hun producten kunnen laten zien
 • informatie, coaching, training en ondersteuning kunnen krijgen
 • deel kunnen nemen aan samenwerkingsverbanden
 • deel kunnen nemen aan sociaal maatschappelijke projecten
 • (tijdelijk) hun kantoor kunnen houden.

De impact van de afgelopen zeven jaar

In 2015 begon ik het netwerk Bewust Eemland dat uitgroeide tot 150 leden en organiseerde twee inspiratiefestivals met bewuste ondernemers en 1200 bezoekers. We hebben met Peer! vanaf 2015 4000 klanten (bedrijven en zp’ers) gefaciliteerd met vergader-, kantoor en flexruimte én tientallen mensen naar betaald werk geleid die bij ons konden re-integreren en/of een in-between-job hadden. Ik hielp als freelance consultant een aantal impactvolle startups die groeiden, maar ook een aantal die het niet hebben gered (tijdens corona). De stichtingen Scale of Significance, Kinderfeest, Work with Nature en Leergeld ontmoetten elkaar bij Peer!, dankzij de bijdrage van al die anderen die klant zijn bij Peer!.

En dit was nog maar het begin….

Sinds begin 2022 zijn de StartersHUB.nl en Ondernemershart in Amersfoort met Peer! gaan samenwerken, waardoor we voor starters en MKB een plek zijn geworden waar ze terecht kunnen voor advies, ontmoeten, flexwerken én sparren met andere ondernemers. OndernemersHart biedt naast een business club, waar ondernemers met elkaar sparren, ook de open coffee en vanaf dit najaar óók de Amersfoortse netwerkagenda, waar alle zakelijke netwerken van Amersfoort op staan vermeld. Kortom, Peer! is als locatie niet langer een vergaderlocatie, maar een zakencentrum.

Impact033

Zodoende kwamen we in gesprek met de gemeente Amersfoort en de Impact Coalitie om te komen tot een netwerk. Daarbij zijn meer partners aangesloten: onder andere Ondernemersjump als sparringpartner voor MKB, WITh Accountants voor de verbinding met goede doelen en impactanalyses en nog vele anderen als deelnemer, wiens logo op de website staan. In het samenwerkingsverband faciliteert Peer! het loket en de ontmoetingen (ruimtes en catering). StartersHUB.nl en OndernemersHart zijn hierbij onmisbare schakels. In de loop van het najaar nog meer partners aan toegevoegd worden, zodat we ook voor grote(re) bedrijven een relevant aanbod hebben.

Het roer kan niet in één keer om

Als ondernemer (met zes generaties ondernemers voor mij) begrijp ik als geen ander dat je als ondernemer niet in één keer het roer om kunt gooien. Er zijn afspraken, processen, leveranciers, medewerkers, financiers en zóveel uitdagingen: voldoende gekwalificeerd personeel vinden of geschikte bedrijfshuisvesting om er maar twee te noemen. Dan heb ik het nog niet over de coronaperiode, die er voor sommige ondernemers flink heeft ingehakt. Juist daarom is het belangrijk om de handen ineen te slaan en samen te kijken wat er wél mogelijk is. Samen. Je hoeft het namelijk als ondernemer niet alleen te doen!

 

Wil je iemand mee laten denken?

 • Bel 06-43228705 (Sandra Barth) voor een afspraak
 • Ga naar het ondernemersloket van Impact033
 • Bekijk deze website
 • Lees het nieuwsbericht over de lancering
 • Stuur je vraag via het contactformulier en we laten je bellen door een persoon die jouw vraag kan beantwoorden
impact033

Volg Impact033

Volg ons op Instagram, Facebook of LinkedIn of abonneer je op ons Telegram kanaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief als je het nieuws over impact in de regio 033 in je digitale brievenbus wilt ontvangen.

 

Lees verder

agenda impact033
nieuws impact033
groeien impact033
over ons impact033