06 43228705 hallo@impact033.nl

Door: Sandra Barth

Impact033, de netwerkorganisatie die met vele partijen in de stad bouwt aan een duurzame en inclusieve stad, heeft een subsidie gekregen om te starten met MDT. MDT staat voor maatschappelijke diensttijd, waar jongeren vrijwillig zich inzetten voor een maatschappelijk doel. Tijdens dit MDT-traject gaan honderd jongeren, o.a. van ROC Midden-Nederland, met bewoners aan de slag om de toekomst van de stad vorm te geven.

Kunst: serious fun

Dankzij de MDT-subsidie van ZonMw kan Impact033 in samenwerking met AllOne de jongeren hierin begeleiden. De jongeren bepalen met elkaar met wie ze in gesprek gaan en verzamelen alle dromen, wensen, zorgen en kracht van de bewoners. Ze werken het allemaal uit op een creatieve manier: met een rap, een kunstwerk of een andere kunstuiting. De aanpak die AllOne hanteert, heet dan ook serious fun. Tijdens een afsluitend festival, dat ook door de jongeren wordt georganiseerd, presenteren ze de resultaten op ludieke wijze.

Impact033 start met MDT, honderd jongeren aan de slag voor de stad!

Impactprogramma 2024

Het MDT traject maakt onderdeel uit van een groter programma waarin Impact033 samen met bedrijven, onderwijs, overheid, maatschappelijke organisaties en bewoners de thema’s benoemen die zij belangrijk vinden voor hun stad. Denk hierbij aan thema’s als armoedebestrijding, wonen, een inclusieve arbeidsmarkt of gezond voedsel.

Versterken initiatieven

Uiteraard doen we dit samen met bestaande initiatieven, zodat deze versterkt worden met deze extra energie van vrijwilligers, bedrijven en andere organisaties. Samen bouwen we aan een mooie stad voor de toekomst. Een plek waar we ons allemaal thuis voelen, fijn werk hebben én een prettige leefomgeving.

Impact033 start met MDT, honderd jongeren aan de slag voor de stad!

Volg Impact033

Volg ons op Instagram, Facebook of LinkedIn of abonneer je op ons Telegram kanaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief als je het nieuws over impact in de regio 033 in je digitale brievenbus wilt ontvangen. 

Lees verder

Nieuw SDG House in Amersfoort

Nieuw SDG House in Amersfoort

Impact vanaf nu onderdeel van een nieuw SDG House in Amersfoort Op de Databankweg 20 in Amersfoort opent een nieuw SDG House.

agenda impact033
nieuws impact033
groeien impact033
over ons impact033