06 43228705 hallo@impact033.nl

Door: Rick van den Burg

Sandra Barth uit Amersfoort is verkozen tot beste praktijkopleider 2024 in de sector Zakelijke dienstverlening en veiligheid. Dit maakte SBB, Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, bekend. Deze verkiezing wordt door SBB in samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur georganiseerd.

Dat Sandra Barth is verkozen, bewijst dat Impact033 op de goede weg is “Het is het belangrijkste om de studenten een veilige werk- en leeromgeving te bieden”, zegt Sandra Barth. “Zonder dat kunnen studenten zich niet ontwikkelen.” Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.500.000 mbo-studenten.

Sandra Barth verkozen tot beste praktijkopleider 2024

Jury

De jury gaf in haar rapport aan dat Sandra helpt de studenten individueel succes te hebben én bijdraagt aan het vormen van een nieuwe generatie professionals die niet alleen bekwaam is in het vakgebied, maar ook belangrijke waarden als respect, diversiteit en maatschappelijke betrokkenheid bezit. Ook vindt de jury dat haar toewijding aan het creëren van een leeromgeving waarin elke student kan floreren, ongeacht de achtergrond of uitdagingen, maakt dat zij een uitzonderlijk voorbeeld is voor alle praktijkopleiders.v>

Plaquette

Op 10 april reikte Cristel de Graaf – Moerdijk van SBB Sandra Barth een plaquette uit met de eervolle benoeming. Met een overheerlijke taart en een bos bloemen. Dit was niet mogelijk geweest zonder de samenwerking de afgelopen acht jaar met Mirjam Gaasterland en daarna met Monique van de Kamp.

Eerst bij Peer! en nu bij Impact033 en natuurlijk ook dankzij de vele stagiaires die zich hebben mogen ontwikkelen van MBO Amersfoort en ROC Midden Nederland.

Trots

Sandra leidt sinds 2016 mbo-studenten op. “Aanvankelijk bij Peer en vanaf 1 januari bij Impact033 worden leerlingen uit het MBO-onderwijs opgeleid om de vaardigheden die zij op school hebben geleerd toe te passen”, zegt Sandra Barth, oprichter en directeur van Impact033. “Daarnaast leren zij praktische en sociale vaardigheden. Ze leren niet alleen een vak, maar ook dat ze als mens goed zijn zoals ze zijn. Wij zijn trots dat we voor hen het verschil kunnen maken. Wij gunnen iedere student te ontdekken waar zijn of haar talenten liggen en daarmee de rest van hun loopbaan met plezier kunnen werken.”

Verkiezing

Maandag 13 mei houden de MBO Raad en SBB het mbo Ambassadeursgala. Dan kiest een jury uit de finalisten de beste mbo-praktijkopleider van Nederland. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen. Met deze verkiezing vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor de mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen verzorgen zij een aanzienlijk deel van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten.

Sandra Barth verkozen tot beste praktijkopleider 2024

Volg Impact033

Volg ons op Instagram, Facebook of LinkedIn of abonneer je op ons Telegram kanaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief als je het nieuws over impact in de regio 033 in je digitale brievenbus wilt ontvangen. 

Lees verder

agenda impact033
nieuws impact033
groeien impact033
over ons impact033