06 43228705 hallo@impact033.nl

Bron: Aardpeer.nl

Steun de jonge voedselbosboeren

Het afgelopen jaar hebben Simon Verboom, Katja Zweerus, Wytze Walstra en Sacha Brons keihard gewerkt aan het waarmaken van hun grote droom: een voedselbos aanplanten en beheren waar stad, landbouw en natuur bij elkaar komen. En nu lijkt het gewoon te gaan lukken! Hun naam: De Jonge Voedselbosboeren.

Provincie Gelderland

“We hebben alleen nog hulp nodig om het laatste zetje te geven. Provincie Gelderland heeft vorige maand de gunning geopend voor 13 hectare vruchtbare landbouwgrond op een ideale plek, aan de rand van Arnhem-Zuid in het prachtige landschapspark Park Lingezegen. Met ons plan voor Voedselbos De Laar, een gemengd en gelaagd voedselbos met een deel gemeenschappelijke oogst voor de buurt, hebben we deze voorlopige gunning gewonnen.

Aardpeer, samen voor grond

We hebben nu een aantal weken om het geld voor de grond bij elkaar te krijgen. Dit doen we samen met Aardpeer, samen voor grond, een grondfonds dat zorgt dat de grond voor altijd duurzaam beheerd blijft en uit het speculatieve economische verkeer wordt gehaald. De campagne Samen voor Grond III is onlangs geopend en wij doen mee als Aardpeerboeren. Help ons om de toekomst van de Nederlandse landbouw te creëren op een klein stukje Gelderland. Steun de Aardpeer campagne Samen voor Grond III en word onderdeel van een nieuw voedselsysteem. Met de uitgifte van obligaties van 250 euro krijgen burgers de kans om samen grond vrij te kopen voor natuurvriendelijke boeren bij Aardpeer, samen voor grond. Zo kan dit project eeuwenlang doorgroeien.

Doel niet behaald, geld terug

Het minimale bedrag dat Aardpeer wil ophalen is 1 miljoen euro. Lukt dat niet, dan krijgt iedereen zijn geld terug. Om de grond aan te kopen voor alle drie de boeren in de campagne Samen voor Grond III, is in totaal ongeveer 1,8 miljoen euro nodig.

Meer informatie en de mogelijkheid dit project van Maatschap De Jonge Voedselbosboeren te ondersteunen via de button hieronder.

lees meer
Steun de jonge voedselbosboeren

Volg Impact033

Volg ons op Instagram, Facebook of LinkedIn of abonneer je op ons Telegram kanaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief als je het nieuws over impact in de regio 033 in je digitale brievenbus wilt ontvangen. 

Lees verder

agenda impact033
nieuws impact033
groeien impact033
over ons impact033