06 43228705 hallo@impact033.nl

Werkgevers vormen coalitie inclusieve arbeidsmarkt

Een aantal werkgevers en bedrijven die inwoners opleiden tot een krachtige, zelfstandige medewerker slaan de handen ineen in de Coalitie Inclusieve Arbeidsmarkt. Initiatiefnemer van deze Coalitie is de gemeente Amersfoort, waar Impact033 samen met kennis van Impact030 de uitvoering aan geeft. Dit team heeft bedrijven bij elkaar gebracht, die met elkaar de participatieketen vorm gaan geven.

Arbeidsmarkttekort aanvullen

Werkgevers hebben een tekort aan medewerkers, ervaren en geschoolde medewerkers zijn moeilijk te vinden. Tegelijkertijd zijn er potentiële medewerkers beschikbaar, maar zij zijn niet altijd direct inzetbaar omdat ze niet het goede profiel hebben of nog werknemersvaardigheden moeten leren. Dit gat wordt ingevuld in deze Coalitie Inclusieve Arbeidsmarkt. De coalitie bestaat uit opleiders, werkervaringsplaatsen en ‘eindwerkgevers’ waar de medewerkers uiteindelijk een definitieve werkplek vinden.

De meeste mensen willen werken

De werkgevers vormen een Coalitie Inclusieve Arbeidsmarkt, waarbij ze ervan uit gaan dat de meeste mensen willen werken, maar net wat extra aandacht en ondersteuning nodig hebben om die stap te zetten. Door samen te werken, helpt de Coalitie deze mensen op weg in de richting van een stabiele baan. Er wordt hierbij gekeken naar talenten en kwaliteiten op basis van (levens)ervaring en niet alleen naar diploma’s. Dit gebeurt tijdens een zogenaamde assessmentfase, waar een toekomstige medewerker een tijdje meedraait in de operatie van een van de deelnemende bedrijven. Zo kan deze medewerker alvast leren en zichzelf (her)ontdekken.

Complete leerlijn

Uiteraard zijn er al veel opleiders en werkervaringsplaatsen in Amersfoort en omstreken en doet de gemeente Amersfoort al veel om mensen naar werk te begeleiden. Wat nieuw is in deze samenwerking, is dat de potentiële werknemer een complete leerlijn krijgt aangeboden en dus al na een eerste assessmentfase weet waar hij aan het eind komt te werken. Ook pakken de deelnemende organisaties gezamenlijk obstakels aan in de maatschappelijke systemen, waar ze nu tegenaan lopen.

Werkgevers vormen Coalitie Inclusieve Arbeidsmarkt

De deelnemende bedrijven maken gezamenlijk een plan voor een pilot om te komen tot een aantal leerlijnen. In samenwerking met de gemeente Amersfoort en UWV gaan ze gezamenlijk deze pilot vormgeven. Er is nog ruimte voor meer organisaties, impact ondernemers, eindwerkgevers en/of opleiders. Neem contact op met Sandra Barth, coördinator Coalitie Inclusieve Arbeidsmarkt in Amersfoort om te bespreken of ook jouw organisatie een rol kan spelen in de kopgroep. Op 15 februari van 15.00 tot 18.00 uur is er een bijeenkomst voor de bedrijven, dus meld je voor die datum aan, dan plannen we nog een persoonlijk intakegesprek in. Mail naar sandra@impact033.nl.

 

Werkgevers vormen coalitie inclusieve arbeidsmarkt

Volg Impact033

Volg ons op Instagram, Facebook of LinkedIn of abonneer je op ons Telegram kanaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief als je het nieuws over impact in de regio 033 in je digitale brievenbus wilt ontvangen. 

Lees verder

Doe mee aan het ontwikkeltraject Inclusief Leiderschap

Doe mee aan het ontwikkeltraject Inclusief Leiderschap

Doe mee aan het ontwikkeltraject Inclusief Leiderschap
Tijdens dit ontwikkeltraject hoor je van bevlogen experts hun visie op leiderschap, diversiteit en inclusie en psychologische veiligheid. Ervaringsdeskundigen delen hoe zij met het thema diversiteit en inclusie omgaan in hun organisatie. Tenslotte maak je een plan van aanpak voor jouw bedrijf of organisatie en voer je dit uit. Samen met de andere deelnemers wissel je ervaringen uit en leer je van elkaar.

agenda impact033
nieuws impact033
groeien impact033
over ons impact033