06 43228705 hallo@impact033.nl

Amsfort College en bedrijven werken samen bij Project Match2work. Het project Match2work, dat al een aantal jaar in Amersfoort wordt uitgevoerd, is ook dit schooljaar weer van start gegaan. Bedrijven uit verschillende sectoren hebben elf vraagstukken ingediend waar de leerlingen zich de komende periode over gaan buigen. Op 24 januari sluiten ze af met een feestelijk eindevent op het Amsfort College, waar de leerlingen hun oplossingen presenteren. 

 

Vraagstukken

De deelnemende bedrijven zijn Bzzzonder, AT-Groep, Architectenbureau Claassens, Rode Wolk, Vakantie Anders, Geniet Meer, Ambassadeurs voor de Zorg en Alforto. Een vraagstuk is bijvoorbeeld hoe de buitenschoolse opvang voor de bovenbouw interessanter te maken, hoe meer jongeren te interesseren voor de zorg of hoe in contact te komen met statushouders om ze te begeleiden naar werk.

 

Breder referentiekader

Stuk voor stuk interessante vraagstukken, die extra reëel worden doordat de leerlingen een bedrijfsbezoek afleggen en een gevoel krijgen wat er speelt bij een organisatie of bedrijf. Immers, als derde klasser heb je alleen als referentiekader wat je ouders doen en/of wat voor zaterdagbaantje je hebt. Je perspectief wordt dus verbreed en daarmee je kans op de arbeidsmarkt.

 

Win-win

Een vraagstuk uit eerdere jaren was de werving van medewerkers voor een accountantskantoor. Zij wilden een andere doelgroep aanboren via nieuwe kanalen. Een groep jongeren uit een achterstandswijk heeft een TikTok campagne gevoerd van twee maanden in het kader van Project Match2work. Boodschap was: als je in de accountancy komt werken, krijg je een baan, een auto én een opleiding. Dit heeft meerdere geschikte kandidaten opgeleverd. Het accountantskantoor was zó enthousiast dat de jongeren een part time baan eraan over gehouden hebben om het TikTok kanaal in stand te houden. Dit is slechts één van de succesvoorbeelden waarbij de kansen van leerlingen op de arbeidsmarkt werden vergroot.

 

Amsfort College en bedrijven werken samen bij Project Match2work

Het project Match2work is gestart door Sylvia Bakker van Prodico in Noord-Holland. Nu, acht jaar later, zijn er coördinatoren in het hele land, van Noord-Nederland tot Zuid-Nederland. Sandra Barth van Impact033 is coördinator van Arnhem, Utrecht en Amersfoort. Zij coördineert het project Match2work bij het Amsfort College.

Amsfort College en bedrijven werken samen bij Project Match2work

Volg Impact033

Volg ons op Instagram, Facebook of LinkedIn of abonneer je op ons Telegram kanaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief als je het nieuws over impact in de regio 033 in je digitale brievenbus wilt ontvangen.

 

 

Lees verder

agenda impact033
nieuws impact033
groeien impact033
over ons impact033