06 43228705 hallo@impact033.nl

Al een paar jaar organiseert Prodico met het project Match2work impactvolle leertrajecten waarbij leerlingen van middelbare scholen vraagstukken oplossen voor bedrijven en organisaties. In Arnhem, Utrecht en Amersfoort verzorgt Impact033 dit project voor Prodico met mij als regio-coördinator. Voor het project Match2work ben ik op zoek naar bedrijven en organisaties die een vraagstuk willen indienen, waar de leerlingen met een frisse blik een oplossing voor bedenken. Lees in deze mail hoe het werkt, wanneer het is en hoe je je kunt aanmelden.

Wat zijn de kosten?Wil jij ook met deze leerlingen aan de slag?

We gaan dit najaar aan de slag met het Amadéus Lyceum in Vleuten en het Amsfort College in Amersfoort. Er is slechts ruimte voor 15 bedrijven en/of organisaties per school: investeer ook in de medewerker van de toekomst en draag tegelijk bij aan de MVO-doelstellingen van je organisatie. Doe jij ook mee? Stuur dan een mail naar Sandra@impact033.nl.

Maatschappelijke impact én een frisse blik: project Match2work

Veel leerlingen vinden het lastig te kiezen in welke branche ze straks aan de slag willen. Wat voor soort  bedrijf vind ik leuk en ga ik ergens in dienst of word ik ondernemer? Als bedrijf kun je een maatschappelijke bijdrage leveren én een frisse blik op een vraagstuk in jouw organisatie krijgen, door mee te doen met het project Match2work. In het project Match2work leren middelbare school leerlingen wat voor soort bedrijven er zijn en met welke vraagstukken daar spelen. Ze krijgen met dit project een passende opstap naar een leuke baan of vervolgopleiding, die aansluit bij ieders skills en drijfveren. Wil je ook investeren in de werknemers van de toekomst? Doe dan mee met het project Match2work!

Wat is project Match2work?

Match2work biedt jongeren in een korte periode inzicht in sectoren en branches en laat ze ervaring opdoen met ondernemerschap en maatschappelijke vraagstukken. Als bedrijf breng je casussen aan die leerlingen oplossen. De school verwerkt de casus in het bestaande lesprogramma. Je breidt het netwerk van jongeren (én van jouw bedrijf) uit. Hiermee draag je bij aan unieke groeimogelijkheden en meer kansen op de arbeidsmarkt voor deze leerlingen.

Hoe werkt het?

Bedrijven komen bij elkaar tijdens een avondbijeenkomst om de vraagstukken te beschrijven voor de docenten en leerlingen. We vertellen uiteraard ook meer over het Project Match2work en hoe je als bedrijf het meeste eruit kunt halen. Tijdens een matchingsavond leggen we verbindingen tussen de leraren en de bedrijven die een vraagstuk hebben ingebracht.
Na de matchingsavond gaan de leerlingen aan de slag met jouw vraagstuk. De leerlingen brengen een bezoek aan jouw bedrijf én houden contact met jou (en eventuele andere relevante stakeholders) voor vragen rond het vraagstuk. De leerlingen doen onderzoek, werken een advies uit en presenteren dat tijdens het eindevent.  

Waarom als organisatie meedoen met dit project?

De redenen waarom bedrijven en organisaties meedoen aan het project Match2work en dit jaarlijks herhalen:

 • Jongeren binnen alle typen onderwijs krijgen inzicht in branches en ondernemerschap.
 • Bedrijven krijgen een frisse blik op een vraagstuk binnen hun bedrijf.
 • Bedrijven leggen contacten met leerlingen, de werknemers van de toekomst.
 • Bedrijven dragen bij aan hun MVO-doelstellingen.

Wat zijn de kosten?

Een bedrijf betaalt €50,00, incl. BTW per vraagstuk voor deelname aan dit project.

Wat doen wij voor het bedrijf?

Match2work regelt en levert het volgende:

 • Afspraken met school
 • Opleiding docenten
 • Voorlichting bedrijven
 • Samen met bedrijven formuleren van geschikte vraagstukken
 • Kant en klaar leveren van het benodigde lesmateriaal
 • Organiseren van een matchingsbijeenkomst in de regio voor docenten en bedrijven. Hier maakt de docent afspraken en kiest geschikte casussen uit
 • Onderhouden van het contact met bedrijven, leerlingen en scholen tijdens het project
 • Tenminste éénmaal tijdens het project komen wij in de klas om te begeleiden waar nodig
 • Organiseren van het eindevent in de regio waar leerlingen een podium krijgen om alles wat er gedaan is te etaleren.

Data schooljaar 2023-2024 Vleuten

 • Casus maken bedrijven: woensdag 27 september 2023 20.00 – 21.30 uur in Vleuten
 • Matching docenten/bedrijven: woensdag 4 oktober 2023 van 19.30- 21.30 uur in Vleuten
 • Bedrijfsbezoek -> zelf inplannen met de leerlingen
 • Eindevent: dinsdag 23 januari 2024 van 19.30-21.30 uur in Vleuten

Data schooljaar 2023-2024 Amersfoort

 • Casus maken bedrijven: donderdag 12 oktober 2023 20.00 – 21.30 in Amersfoort
 • Matching docenten/bedrijven: woensdag 8 november 19.30 – 22.00 in Amersfoort
 • Bedrijfsbezoek -> zelf inplannen met de leerlingen
 • Eindevent: woensdag 24 januari 2024 van 19.30 tot 21.00 in Amersfoort

Meer informatie en aanmelden

In de regio’s Amersfoort, Utrecht en Arnhem realiseert Impact033 het Project Match2work. Contactpersoon is Sandra Barth, regio-coördinator, sandra@impact033.nl of 06-43228705. Doen jullie ook mee? 

   

  Doe mee met project Match2work!

  Volg Impact033

  Volg ons op Instagram, Facebook of LinkedIn of abonneer je op ons Telegram kanaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief als je het nieuws over impact in de regio 033 in je digitale brievenbus wilt ontvangen.

   

   

  Lees verder

  agenda impact033
  nieuws impact033
  groeien impact033
  over ons impact033