06 43228705 hallo@impact033.nl
Verbod op gratis meegeven plastic bekers en verpakkingen

Beste Impact033,

Mijn naam is Hugo Smid. Ik ben sinds een jaar eigenaar van een familierestaurant. Laatst vertelde een bezoeker, die zijn kliekje meenam in een verpakking, mij dat plastic bekers en verpakkingen binnenkort geld kosten. Momenteel ben ik mijn restaurant aan het verduurzamen. Ik heb een paar vragen voor jullie: Mag ik wegwerpverpakkingen wel gratis meegeven? Hoeveel betalen de klanten daarvoor en vanaf wanneer gaat het verbod in?

Groet,

Hugo Smid 

Smid-Restaurants 

Impact033 zoekt uit: verbod op gratis meegeven plastic bekers en verpakkingen 

Hoi Hugo, 

Goed dat je het vraagt. Als horecaondernemer is het belangrijk om te weten dat het vanaf 1 juli 2023 verboden is om klanten gratis plastic wegwerpbekers- en verpakkingen mee te geven voor eenmalig gebruik. Wij zochten voor je uit hoe het zit met wegwerpverpakkingen, hoeveel de klanten moeten betalen en vanaf wanneer het verbod precies ingaat. 

Voor wie geldt het verbod: 

Het verbod geldt voor zowel de horeca als supermarkten die eten en drinken verkopen voor onderweg of afhaal. In supermarkten gaat het om sommige verpakkingen die op to go-verpakkingen lijken , zoals een voorverpakt broodje of een salade.  

Wat gaat er precies veranderen: 

Jouw klanten betalen voortaan bij het afhalen van eten of drinken voor de plastic wegwerpbekers of verpakkingen. De prijs bepaal je zelf.  

Is er een alternatief voor plastic wegwerpverpakkingen: 

Het is ook goed om te weten dat je plasticvrije wegwerpverpakkingen zoals verpakkingen van papier of bamboe wel gratis mag meegeven. Voor maaltijden en dranken die je ter plekke bereidt, moet je als ondernemer zelfs herbruikbare alternatieven aanbieden.  

Verbod op gratis meegeven plastic bekers en verpakkingen

Kortom, Hugo je zult je plastic verpakkingen moeten vervangen door een plasticvrij alternatief vanaf 1 juli a.s., zodat je klanten ook thuis nog kunnen nagenieten van een heerlijk kliekje van jouw menukaart. 

Veel succes!  

Hartelijke groet, 

Team Impact033 

impact033

Volg Impact033

Volg ons op Instagram, Facebook of LinkedIn of abonneer je op ons Telegram kanaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief als je het nieuws over impact in de regio 033 in je digitale brievenbus wilt ontvangen.  

Lees verder

Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen? Klimaatverandering zorgt voor hitte én zwaardere buien. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor Amersfoort?

agenda impact033
nieuws impact033
groeien impact033
over ons impact033