06 43228705 hallo@impact033.nl
hoe kun je nog meer impact maken

Beste Impact033,

Met mijn bedrijf zou ik me graag meer onderscheiden van mijn concurrenten, omdat we zo duurzaam mogelijk ondernemen. Dat doen we vanuit een intrinsieke motivatie, maar met een keurmerk kunnen we het ook echt aantonen. Alleen: welk duurzaamheidskeurmerk zou ik dan moeten kiezen? 

Groet,

Michel van den Beek

Spark infra & beheer BV

Impact033 zoekt uit: duurzaamheidskeurmerken voor jouw bedrijf

Hoi Michel, Er zijn veel keurmerken om als bedrijf je duurzame bedrijfsvoering aan te tonen, je zou als ondernemer door de bomen het bos niet meer zien. Een erkend keurmerk kan je bedrijf veel opleveren: door aan te tonen dat je duurzaam onderneemt, vergroot het vertrouwen bij klanten. Wij zochten voor je uit welke duurzaamheidskeurmerken voor jouw bedrijf er zijn en we helpen je de juiste keuze te maken.

Wat maakt een duurzaamheidskeurmerk interessant?

Het is pas interessant om een duurzaamheidskeurmerk te behalen als het een bekend keurmerk is, dat ook door klanten, leveranciers en/of (potentiële) medewerkers wordt herkend. De eisen van het keurmerk moeten duidelijk zijn en er moet een onafhankelijke organisatie achter staan die het controleert. Als veel organisaties een keurmerk gebruiken om hun prestaties aan te tonen, kun je je als organisatie ermee vergelijken. De lat mag hierbij best hoog liggen, want dat betekent dat jouw organisatie uitblinkt!

Keurmerken op bedrijfsniveau

We hebben een aantal keurmerken die duurzaamheidsprestaties op bedrijfsniveau in kaart brengen. Deze keurmerken hebben verschillende thema’s, van werknemers tot het bedrijfspand.
Duurzaamheidskenmerken voor jouw bedrijf

Duurzaamheidskeurmerken voor jouw bedrijf

Nu weet je welke bekendste keurmerken er zijn, maar dan moet je nog bepalen welke duurzaamheidskeurmerken voor jouw bedrijf het meest geschikt zijn. Daarvoor kun je kijken naar de organisatiedoelen en missie en visie. Uiteraard is het ook van belang of je klanten aan een bepaald keurmerk waarde hechten. Tenslotte moet je afwegen of het behalen van het keurmerk met al het werk dat het met zich meebrengt, de moeite loont. Realiseer je hier wel bij dat het behalen van een keurmerk ervoor zorgt dat je uitgedaagd wordt het beste uit je bedrijf te halen, je inspireren om het beter te doen en uiteraard bij te dragen aan een duurzame aarde.

Veel succes!

Hartelijke groet,

Team Impact033

impact033

Volg Impact033

Volg ons op Instagram, Facebook of LinkedIn of abonneer je op ons Telegram kanaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief als je het nieuws over impact in de regio 033 in je digitale brievenbus wilt ontvangen.  

Lees verder

Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen? Klimaatverandering zorgt voor hitte én zwaardere buien. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor Amersfoort?

agenda impact033
nieuws impact033
groeien impact033
over ons impact033