06 43228705 hallo@impact033.nl

Op 13 april 2023 hebben we met Impact033 een buurtkastje getimmerd bij PRO33college . Samen met bewoners, waarvan één de trotse nieuwe eigenaar van dit kastje, waren we te gast bij de houtdocent die ons vakkundig begeleidde. Dankzij een collecte van de Ruimteviering kon het hout voor dit kastje worden aangeschaft.

 

Loopbaan afsluiten met een workshop voor het goede doel

Bewapend met een boodschappenlijstje van de houtdocent Gerhard Sterken, haalden we het hout op in de bouwmarkt. Het paste maar nauwelijks in de auto: het zou een groot buurtkastje worden. Gerhard, die over een paar maanden met pensioen gaat, wilde zijn loopbaan wel afsluiten voor dit goede doel om een buurtkastje te timmeren. De timmerwerkplaats in de praktijkschool Pro33college is een walhalla voor de timmerliefhebber: prachtige houten creaties van de hand van Gerhard, maar ook alle apparatuur die je nodig mocht hebben bij het creëren van een stoel, tafel óf buurtkastje. 😊.

 

Véronique viel in de prijzen

Met een aantal bewoners gingen we aan de slag. In Amersfoort zijn er veel bewoners die graag hun medebewoners helpen en een buurtkastje willen plaatsen. Er was echter geld voor één kastje ingezameld. Daarom heeft Impact033 alle liefhebbers gevraagd waarom ze een kastje willen en hoe ze hieraan kunnen bijdragen. Véronique van Oevelen uit Schothorst viel in de prijzen: zij is gewend om een sociaal netwerk in een buurt op te bouwen. Uit onze inventarisatiebijeenkomst bleek namelijk dat een sociaal netwerk rond een buurtkastje nodig is om de bewoners die in financiële nood zitten, structureel te helpen door ze te verbinden met de hulpverlenende organisaties.

Arkemeen: duurzaam Agrarisch gebied in de Eemvallei

Sociaal vangnet rond de buurtkastjes

In de stad zijn buurtkastjes verspreid, waar bewoners voedsel en verzorgingsproducten kunnen delen en halen. Om de bewoners in financiële nood extra te helpen, heeft Impact033 de eigenaren van de buurtkastjes verbonden aan de buurtnetwerkers van Indebuurt033, Geldloket Amersfoort en Voedselfocus. Zo ook ontstaat er rond de buurtkastjes een sociaal vangnet dat deze bewoners verder kan helpen. Ook werken Hetty Buist en Helma van Schendel aan een flyer in verschillende talen om in de buurtkastjes te hangen, zodat de bewoners ook zelf hun weg kunnen vinden. Superbedankt PRO33college voor de timmerles! En mensen uit Amersfoort: vul alsjeblieft af en toe het kastje bij de school aan de Wiekslag 50, de omwonenden hebben het hard nodig.
Buurtkastje timmeren voor Véronique

Volg Impact033

Volg ons op Instagram, Facebook of LinkedIn of abonneer je op ons Telegram kanaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief als je het nieuws over impact in de regio 033 in je digitale brievenbus wilt ontvangen.

 

Lees verder

Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen? Klimaatverandering zorgt voor hitte én zwaardere buien. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor Amersfoort?

agenda impact033
nieuws impact033
groeien impact033
over ons impact033