06 43228705 hallo@impact033.nl

Baudewijn van Hoek uit Soest had zoals veel ondernemers tijdens Corona heel veel tijd en geen geld. Die tijd gebruikte hij om een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Ontwikkelen van een eigen Vegan snack assortiment. “Ik ben zelf een enorme vleesliefhebber. Juist omdat ik weet dat je niet goed bezig bent vanwege CO2 en watergebruik bij productie van vlees en toch doorga met veel vlees te eten, wilde ik vegan snacks ontwikkelen. Als ik de grote groep van vleesliefhebbers, zoals ik zelf ben, kan verleiden met mijn producten, kunnen we echt wat bereiken.”

Hoe het begon

Baudewijn werkte zijn leven lang bij snackfabrikanten zoals Van Dobben, Kwekkeboom en Johma. Hij werkte in de sales voor de allergrootste klanten. Voor deze klanten werden snacks op maat gemaakt en werden eigen productlijnen ontwikkeld. Vandaar dat hij al jarenlang ook samenwerkte met de Research & Development afdelingen van deze bedrijven.

Captain Food

De snacks van de start-up worden onder de naam Captain Food verkocht. Hij is er goed in geslaagd om de indruk en de smaak van vlees te benaderen. In de bourgondische bitterbal zijn zelfs de draadjes van het rundvlees te proeven en te zien. Alleen is het geen rundvlees maar een tarwevervanger. Ook zijn ‘kaas’croquetjes zijn qua smaak niet van de echte te onderscheiden.

Voor de sales

Voor de sales weet hij hoe je Vegan aan vleesliefhebbers moet verkopen. “Zet niet ‘vegan bitterballen’ op de kaart maar vermeldt ‘ambachtelijke bitterballen (V)’. En dat het werkt, hebben ze ook bij het Meander Medisch Centrum gemerkt. Ze zijn gestopt met het aanbieden vlees kroketten en zijn overgestapt naar het assortiment van Captain Food. Sindsdien zijn de verkopen zelfs toegenomen.

Corona springplank voor Captain Food

De producten voldoen aan de Schijf van Vijf voor productgroep vegetarische vleesvervangers van het Voedingscentrum. Ze zijn bovendien ook lactose en sojavrij. En de falafel is ook glutenvrij. Captain Food is tenslotte ook aangesloten bij ProVeg. Ook op het gebied van verkrijgbaarheid heeft Baudewijn hard aan de weg getimmerd. Hij heeft het zelfs voor elkaar dat zijn producten al te krijgen zijn bij de Hanos, Sligro en Bidfood.

Mooi om te zien hoe een ondernemer tegenslag om weet te buigen tot een succesvolle startup. Op de vraag: Wanneer ben je klaar? Antwoord hij: “Je bent pas klaar al het lekkerder is dan vlees!” Captian Food sponsorde ook bourgondische bitterballen bij de 15e editie van Sofie aan Tafel en werd daar door Golfbreker Radio geïnterviewd. Beluister het volledige interview.

impact033
Corona springplank voor Captain Food

Volg Impact033

Volg ons op Instagram, Facebook of LinkedIn of abonneer je op ons Telegram kanaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief als je het nieuws over impact in de regio 033 in je digitale brievenbus wilt ontvangen.

 

Lees verder

Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen? Klimaatverandering zorgt voor hitte én zwaardere buien. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor Amersfoort?

agenda impact033
nieuws impact033
groeien impact033
over ons impact033