06 43228705 hallo@impact033.nl
 

Wie de A1 op Amersfoort-Noord verlaat, ziet het pand gelijk liggen: het Europese hoofdkantoor van Yokogawa. Yokogawa houdt zich actief bezig met het verduurzamen van de industrie. Ze ontwikkelen technologieën die energie besparen en hulpbronnen behouden. ENEOS Materials Corporation en Yokogawa hebben eind maart een overeenkomst bereikt om een AI (artificial intelligence) algoritme in te zetten bij de ENEOS Materials chemiefabriek. Het afgelopen jaar is namelijk getest met deze AI oplossing. Het is voor het eerste voorbeeld in de wereld waarbij een zelflerende AI formeel wordt toegepast in de aansturing van een fabriek.

Na de testperiode van 17 januari 2022 tot 21 februari 2023 was het zeker: de AI oplossing kon de operatie aansturen en wel op een manier, dat de vaardigheden van bestaande aansturingsmethodes (PID/APC) dat nog gedeeltelijk handmatig werk vereist, mijlenver evenaarde. De AI oplossing is in staat om de complexe voorwaarden die nodig zijn om de productkwaliteit te verzekeren en ervoor te zorgen dat de vloeistoffen in de distilleerzuil op een juist niveau blijven.       Het heeft hiermee een stabiele kwaliteit, een hoge productie en energiebesparing opgeleverd.

Voordelen van zelfsturende AI in de fabriek

De zelfsturende AI heeft de volgende voordelen laten zien:

  • Er is een probleemloze stabiele productie gedurende het hele jaar, ook in elk seizoen.
  • Er is een reductie in het gebruik van brandstof, arbeid en een efficiënter gebruik van grondstoffen met als gevolg een verlaagde stoomconsumptie en CO2 uitstoot van 40% in vergelijking met handmatige besturing.
  • De workload is verlaagd, menselijke fouten worden voorkomen: het personeel ervaart een verlaging in stress en een verhoging in veiligheid.
  • Na onderhoud en reparatie met procesaanpassingen, kon hetzelfde AI controle model gehandhaafd worden. 
ENEOS Materials en Yokogawa zullen blijven samenwerken om met behulp van AI de digitale transformatie te maken bij besturing en conditie-gebaseerd onderhoud in fabrieken.

Duurzaamheidsdoelen

Yokogawa heeft drie duurzaamheidsdoelen vastgesteld voor het bereiken van een duurzame samenleving tegen het jaar 2050, waarbij het bedrijf en de uitvoering een transformatie ondergaat. Met 2030 als mijlpaal hebben ze zes bijdragegebieden vastgesteld. Op deze gebieden wegen ze hun sociale en ecologische bijdrage af tegen de noodzaak om hun bedrijfswaarde te vergroten. Voor elk gebied zijn ambitieuze doelstellingen vastgesteld.

 ENEOS Materials houdt zich bezig met onderzoek en ontwikkeling, productie en verkoop van synthetisch rubber, thermoplastische elastomeren, latex en andere grondstoffen voor de auto-industrie en andere industrieën over de hele wereld.

Yokogawa is een toonaangevende leverancier van industriële automatiserings-, test- en meetoplossingen. Door hoogwaardige technologie te combineren met engineering services, project management en onderhoud, levert Yokogawa in de praktijk bewezen operationele efficiency, veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Yokogawa bereikt grote energiebesparing
impact033
Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen? Klimaatverandering zorgt voor hitte én zwaardere buien. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor Amersfoort?

agenda impact033
nieuws impact033
groeien impact033
over ons impact033