06 43228705 hallo@impact033.nl

Lise van der Plank wil wereldkampioen worden met haar waterstofboot. In een jaar tijd bouwt Lise (21) samen met haar team een ‘vliegende’ waterstofboot. Ze is een van de 23 studenten van het TU Delft Hydro Motion team. Het team heeft maar één doel: wereldkampioen worden op de Monaco Energy Boat Challenge, een wedstrijd met duurzame boten op de open zee. ‘Wij willen de maritieme industrie inspireren én aanzetten tot actie. Varen op groene waterstof is duurzaam, het is nu tijd om de overstap te maken.’

Green Side duurzaam sociaal en lokaal

Het Hydro Motion Team

Het TU Delft Hydro Motion Team, een team van 23 multidisciplinaire studenten. Zij laten de mogelijkheden in de maritieme industrie zien om de huidige en toekomstige klimaatuitdagingen aan te pakken door de grenzen van duurzame technologie te verleggen. Elk jaar verkennen ze nieuwe duurzame ontwikkelingen samen met de kennis van experts uit de industrie en de ervaring van alumni. 17 jaar geleden zijn ze opgericht als het TU Delft Solar Boat Team. Sindsdien hebben zij zonne-energie geïmplementeerd als energie bron, waarmee we op een topsnelheid van 55 km/u voeren. 

Lise van der Plank

Dit jaar streeft Lise met het Hydro Motion Team 2023 ernaar om de toepasbaarheid van nieuwe technologieën aan te tonen. Zo wordt er waterstof gebruikt als drager van groene energie en zal de boot foilen. Een soort vliegen over het water, om de weerstand te verminderen.

Bouwen en racen

In slechts één jaar tijd ontwerpen, bouwen en racen zij een innovatieve, next level waterstofboot. Om de boot op de proef te stellen, nemen ze deel aan de Open Sea-Class van de Monaco Energy Boat Challenge. Hier gaan ze uitblinken in snelheid, wendbaarheid en uithoudingsvermogen om wereldkampioen te worden en de maritieme industrie aan te zetten tot actie.

De volgende stap

Zij hebben verlicht… Zij hebben geïnspireerd… Nu is het tijd om het tij te keren. Dit jaar zetten ze de volgende stap in het overbruggen van de kloof tussen “technologie van de toekomst” en de huidige norm door de nieuwste technologieën te implementeren. Door de krachten van ambitieuze studenten, alumni en partners te bundelen, illustreren ze de potentie van waterstof en bewegen we de maritieme industrie naar een duurzame toekomst.

 

 

impact033

Volg Impact033

Volg ons op Instagram, Facebook of LinkedIn of abonneer je op ons Telegram kanaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief als je het nieuws over impact in de regio 033 in je digitale brievenbus wilt ontvangen.

 

Lise wil wereldkampioen worden met haar waterstofboot

Lees verder

agenda impact033
nieuws impact033
groeien impact033
over ons impact033