06 43228705 hallo@impact033.nl

Op 10 maart kwamen meer dan 20 vitaliteitsprofessionals bijeen in de Boogkerk in Nieuwland om gezamenlijk na te denken hoe ze elkaar beter kunnen vinden en cliënten waar nodig kunnen doorverwijzen naar passende hulp en ondersteuning. In deze sessie ontstond een enorme energie en drive om met elkaar te werken aan preventieve zorg en te werken aan samenhang in het aanbod op lokaal niveau, zodat er een olievlekwerking plaatsvindt van vitaliteit onder de bewoners van Nieuwland.

 

Mentaal welbevinden

Na een aftrap door Noëlle Brugman, event manager én vitaliteitsprofessional, vertelt Amnon Weinberg, geriater, over het belang van nadenken over hoe je je leven inricht als je ouder wordt. Hoe blijf je vitaal? Hoe ziet je sociale vangnet eruit als je straks misschien minder kunt? Deze vragen beantwoorden valt onder preventie. Want als dit goed geregeld is, is er een hoger mentaal welbevinden én minder kans op ziekte of andere klachten waardoor iemand extra hulp nodig heeft.

Samenhang op lokaal niveau

Er is een samenhang op lokaal niveau nodig in het aanbod om cliënten beter te kunnen helpen. Ook preventief. Met elkaar kunnen we meer, is het motto van Weinberg. Dit beaamt ook Erica Blokhuis van Buurtzorg. Zij heeft in Cuba gewerkt waar heel actief preventief en wijkgericht gewerkt wordt. Hierbij speelt voorlichting een belangrijke rol én korte lijntjes tussen vitaliteitsprofessionals. Een mooi voorbeeld is de wijkwandeling waar ook professionals bij meelopen. Zo kunnen bewoners makkelijk contact leggen en vragen stellen, die eventueel in een praktijk van een relevante professional kunnen worden opgevolgd.

Eerste vruchten

Binnenkort kunnen de eerste vruchten al geplukt worden. Op het platform NieuwlandSamen komt er een Vitaliteitsplein waar alle zorgprofessionals zich bij kunnen aanmelden. Ze hoeven alleen een profiel aan te maken op de website en een mail te sturen naar team-ns@smwn.info, dan maken ze hier onderdeel van uit. Ook is er op 13 mei in de Wijkboerderij in Nieuwland een Health Inspiration Festival, waar de vitaliteitsprofessionals zich presenteren aan elkaar en aan de bewoners.

Vitaliteitsprofessionals in Nieuwland werken samen

Tijdens de bijeenkomst op 10 maart hebben de professionals kennis kunnen maken met elkaar. Ze presenteerden om de beurten hun organisatie en er stonden mooie verbindingen, die tijdens de afsluitende borrel nog werden bekrachtigd. De fysio kan cliënten doorverwijzen naar de Duofiets of Automaatje en Buurtzorg heeft weer interessante sprekers gevonden voor hun voorlichtingsavond rond vitaliteit op dinsdag in de Wijkboerderij.

Health Inspiration Festival

Dus woon je in (of in de buurt van) Nieuwland, reserveer 13 mei in je agenda. Het wordt een reuzegezellige dag in en rond de Wijkboerderij met een Kinderplein, een Massageplein, workshops en er is natuurlijk ook (gezonde) voeding en beweging. Kortom, een doe dag voor iedereen!. Neem gerust je kinderen en/of ouders mee, want er is genoeg te doen voor jong en oud. Ook professionals die actief zijn in en rond Nieuwland zijn welkom om zich te presenteren. Neem hiervoor contact op met Noëlle Brugman, festivalmanager: noelle@rodewolk.nl.

Vitaliteitsprofessionals in Nieuwland werken samen om bewoners betere zorg te kunnen bieden
Vitaliteitsprofessionals in Nieuwland werken samen om bewoners betere zorg te kunnen bieden
impact033
agenda impact033
nieuws impact033
groeien impact033
over ons impact033