06 43228705 hallo@impact033.nl

Wie wil er niet een bos bloemen ontvangen bij een verjaardag, jubileum of als je bezoek krijgt? Bloemen zijn een niet weg te denken symbool in onze samenleving om onze waardering, vriendschap, liefde en soms ook excuses uit te drukken. Wil je als bedrijf een duurzame keuze maken in het aanschaffen van bloemen, kies dan voor een lokale bloemist met een duurzaamheidskeurmerk. Ilona Bloemen is de eerste duurzame bloemist van Amersfoort dat duurzame boeketten schikt voor klanten die duurzaamheid ook steeds belangrijker gaan vinden.

Duurzame bloemist

Wie een duurzaam alternatief wil kiezen, kiest voor een duurzame bloemist: bijvoorbeeld Ilona Bloemen de eerste duurzame bloemist van Amersfoort. De naam van de winkel: Ilona, niet te verwarren met de naam van de eigenaar: Simone van de Pijpekamp, komt van de naam van een rode roos, die deel uitmaakte van het aanbod toen de winkel 47 jaar geleden werd geopend. Inmiddels is Simone al jarenlang eigenaar en heeft hard gewerkt om het aanbod te verduurzamen.

Keurmerk garandeert duurzaamheid

De bloemenbranche is jaren geleden de weg naar duurzaamheid ingeslagen.  Dit is ondergebracht in een keurmerk De Barometer Duurzame Bloemist, een onafhankelijk keurmerk waarmee bloemisten kunnen aantonen dat zij duurzamer ondernemen. De bloemisten kunnen een brons, zilver of gouden certificaat ontvangen, afhankelijk van het aantal punten dat zij behalen. Naast de algemene eisen waaraan duurzame bloemisten moeten voldoen, kunnen zij punten scoren met keuzemaatregelen. Zo moet een zilveren bloemist bijvoorbeeld voor 30% duurzaam inkopen.

Green Side duurzaam sociaal en lokaal

Ilona Bloemen, de eerste duurzame bloemist van Amersfoort

Bloemsierkunst Ilona was in september 2019 in Amersfoort  de eerste gecertificeerde Duurzame bloemist volgens dit accreditatieprogramma. Naast het inkopen van duurzame bloemen, hebben zij hun bedrijfspand gasloos ingericht, geheel voorzien van ledverlichting, hebben zorgvuldig hun wagenpark gekozen en zijn continu aan het kijken naar de nieuwste ontwikkelingen. Neem nu het waterstofstation op het industrieterrein “De Wieken”. De auto’s zijn binnenkort aan vervanging toe en mogelijk is waterstof de brandstof voor de nieuwe auto’s.

Abonnementen en boeketten

Voor bedrijven die graag wekelijks een duurzaam bloemstuk of boeket op hun receptie willen hebben staan, biedt Ilona Bloemen abonnementen aan. Ook leveren ze boeketten bij verjaardagen en jubilea. Simone van de Pijpekamp: ‘Ik ben van mening dat we met z’n allen een bijdrage zullen moeten leveren aan een beter milieu en leefomgeving voor ons maar ook zeker voor de volgende generaties, al moeten we wel blijven nadenken wat is reëel en we moeten zeker niet doorslaan’.

Wil je zien hoe een dag van Simone er uitziet en de weg van een bestelling gaat, klik op de knop hieronder.

impact033

Volg Impact033

Volg ons op Instagram, Facebook of LinkedIn of abonneer je op ons Telegram kanaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief als je het nieuws over impact in de regio 033 in je digitale brievenbus wilt ontvangen.

 

Ilona Bloemen, de eerste duurzame bloemist van Amersfoort

Lees verder

Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen? Klimaatverandering zorgt voor hitte én zwaardere buien. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor Amersfoort?

agenda impact033
nieuws impact033
groeien impact033
over ons impact033