06 43228705 hallo@impact033.nl

Game brengt duurzaamheid in DNA van organisatie

Op 3 maart gaven Impact033 en Connective Partners een duurzaamheidsgame bij het Festival van Wakker Aan in Zeewolde. In deze game worden de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties gekoppeld aan de organisatiedoelen. De deelnemers waren erg enthousiast over de werkvorm die ze op een speelse wijze kennis laat maken met de mogelijke thema’s voor de organisatie én het helpt vertalen naar concrete acties voor hun team.

Game brengt duurzaamheid in DNA van organisatie

Duurzame organisatiedoelen vertalen naar teams

De Verduurzamingsgame is een mooie boost voor bewustwording in de organisatie. Bij deze game vormen de huidige organisatiedoelen het startpunt. Deze koppelen de deelnemers aan de relevante SDG’s. Via een spelvorm leren de deelnemers de kwaliteiten kennen en onderzoeken ze in hoeverre deze aanwezig zijn in hun team en organisatie. De kwaliteiten in de game staan bekend als de Inner Development Goals (IDG’s). Na deze workshop is er een boost gegeven aan de bewustwording rond duurzaamheid. Het team weet wat er nodig is in de dagelijkse praktijk om bij te dragen aan duurzame organisatiedoelen en kan hier direct mee aan de slag.

 

Beproefd format

De deelnemers worden via een beproefd format meegenomen in een proces dat leidt tot proactief verduurzamingsgedrag van medewerkers. Ze beginnen met het leren kennen van de SDG’s. Vervolgens gaan we op een ludieke manier met de IDG’s aan de slag richting jezelf en je team. Dan wordt er stap voor stap gewerkt naar het vertalen van de organisatiedoelen via de SDG’s naar de dagelijkse praktijk van het team én naar de eigenschappen (IDG’s) die nodig zijn om echte verandering teweeg te brengen. Indien gewenst wordt er met het team onderzocht wat er nodig is om verder te ontwikkelen. De duurzaamheidsgame is geschikt voor zowel MT’s als operationele teams.

 Game brengt duurzaamheid in DNA van organisatie

Het resultaat van de game is dat de deelnemers de SDG’s en IDG’s kennen, weten wat er in huis is en waar nog aan gewerkt moet worden om de duurzame organisatiedoelen te behalen én welke concrete stappen ze gaan zetten als (management) team. De deelnemers gaven het zelf als feedback aan het einde van de game: ‘Deze game heeft me inzicht gebracht in de SDG’s en wat er nodig is om deze te realiseren in onze organisatie, zowel op het gebied van kwaliteiten als concrete acties.’

Deze verduurzamingsgame is tot stand gekomen in samenwerking met Connective Partners, een organisatieadviesbureau met een track record in teamontwikkeling.

 

Interesse om deze game met je (management) team te spelen?

Neem dan contact op met Sandra Barth, 06-43228705 of sandra@impact033.nl.

Volg Impact033

Volg ons op Instagram, Facebook of LinkedIn of abonneer je op ons Telegram kanaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief als je het nieuws over impact in de regio 033 in je digitale brievenbus wilt ontvangen.

 

Game brengt duurzaamheid in DNA van organisatie

Lees verder

Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen? Klimaatverandering zorgt voor hitte én zwaardere buien. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor Amersfoort?

agenda impact033
nieuws impact033
groeien impact033
over ons impact033