06 43228705 hallo@impact033.nl
hoe kun je nog meer impact maken

‘Beste Impact033,


Met mijn bedrijf ben ik op zoek naar mogelijkheden om meer impact te maken in de stad en regio. Zo heb ik een plan om te verduurzamen, dat is een lange termijn plan omdat ik niet zomaar mijn producten kan aanpassen. Ik ben afhankelijk van mijn leveranciers en klanten. Daarom ben ik op zoek naar een manier waarop ik toch al direct iets goeds kan doen. Ik heb wel eens gehoord dat je je impact ook kunt vermeerderen door bij te dragen aan goede doelen. Maar hoe doe ik dat? Hoe maak ik een keuze? En wie moet ik dan hebben bij een goed doel?

Roger van het Kasteel, ondernemer’

Impact033 zoekt uit: Hoe kun je als bedrijf nog meer impact maken?

Deze vraag legden we voor aan Jan Snoei, directeur van de vestiging Amersfoort van WITh Accountants, dat uitsluitend voor non profit organisaties werkt.

Wat een goede vraag, Roger. Ik kan me voorstellen dat het soms ingewikkeld is om een goed doel te kiezen én te bepalen wat je dan voor dit doel kunt doen. Als de doelstellingen van je eigen bedrijf ook aansluiten bij die van het goede doel, dan kun je elkaar echt versterken. Wij van WITh accountants, één van de partners van Impact033, richten ons exclusief op dienstverlening voor maatschappelijke non profit organisaties, waaronder veel goede doelen. Elke dag zijn ze weer positief verrast door de impact die deze organisaties maken.

Gebruik maken van werk van non profit organisaties

We zien ook dat steeds meer profit organisaties en bedrijven bezig zijn met impact. Samen met WITh Accountants werken ze aan een sterk maatschappelijk middenveld waar bedrijven en non profit samenwerken voor de stad en regio. Zo hoef je als bedrijf niet je eigen goede doel op te zetten, maar kun je gebruik maken van het werk dat de non profit organisaties doen. Dit biedt niet alleen fiscale voordelen je bedrijf, maar – vaak nog belangrijker – dit draagt ook bij aan het maatschappelijk verantwoord bezig zijn van je bedrijf. Zo hoef je niet zelf het wiel uit te vinden.

Nog meer voordelen bij de samenwerking: donor en meten van impact

Bedrijven zijn ook een belangrijke donor van goede doelenorganisaties, zowel qua bijdragen in geld als in natura. Zo kun je met je team misschien iets betekenen in kennis of middelen voor de non-profit organisatie of financieel bijdragen aan een project dat aansluit bij jouw organisatiedoelen. Bovendien zijn veel goede doelenorganisaties al ver in de rapportage over impact, waarvan bedrijven ook zouden kunnen leren. Zo is er bijvoorbeeld de jaarlijkse Impact Award voor goede doelen.

Hoe kun je als bedrijf nog meer impact maken

Amersfoort Goede Doelen Stad

Amersfoort biedt plaats aan een groot en groeiend aantal maatschappelijke organisaties. Wat mooi zal het zijn als bedrijven, overheid en maatschappelijke organisaties elkaar vinden in het netwerk voor het realiseren van hun gezamenlijke doelstellingen.

Wil jij ook meer weten over samenwerken met goede doelen om je organisatiedoelen te bereiken? Neem dan contact op met Jan Snoei via j.snoei@withaccountants.nl.

impact033

Volg Impact033

Volg ons op Instagram, Facebook of LinkedIn of abonneer je op ons Telegram kanaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief als je het nieuws over impact in de regio 033 in je digitale brievenbus wilt ontvangen.  

Lees verder

agenda impact033
nieuws impact033
groeien impact033
over ons impact033