06 43228705 hallo@impact033.nl

Stel je een heerlijke boswandeling voor met je kinderen en eventuele hond. Je speelt verstoppertje tussen de struiken, gaat bessen plukken of rust even uit in het gras. Grote kans dat er zich dan een teek vastbijt in de huid van één van de gezinsleden. Van zo’n tekenbeet kun je flink ziek worden, o.a. de ziekte van Lyme. Daarom is het van belang om je kinderen en hond goed te controleren en een teek zo snel mogelijk te verwijderen. Hiervoor is het handig om altijd een tekenkaart op zak te hebben.

voorbereid de natuur in met tekenkaart

Tekenkaart

Deze tekenkaarten worden geleverd door Wietze en Thijs Landman, bekend van Groene Gadgets en Promotion Products, een creatief adviesbureau uit Amersfoort op het gebied van relatiegeschenken, merchandise, premiums en gadgets. Zij leveren de tekenkaart onder het label Tekenkaart Nederland. Het is voor bedrijven mogelijk om de tekenkaart te bestellen met het eigen logo erop, een mooi relatiegeschenk voor klanten en/of medewerkers, of merchandise voor een event!

Ook vee en wild

Omdat ook vee en wild geliefd zijn onder de teken om een tijdje op mee te liften, zijn er een aantal beroepen die extra risico lopen om door een teek gebeten te worden én dus ook hiervan ziek te worden. Dit zijn dierenartsen, veehouders, boswachters, jagers, vogel en pluimveehouders, kynologen, managehouders. Kortom, iedereen die met dieren en/of in de natuur werkt.

Fabel

Als we vragen aan Wietze of het waar is dat teken uit bomen vallen is het antwoord: ‘Dat is een fabel. Teken kunnen maar tot 60-80 cm boven de grond komen. Ze zitten dus vooral in struiken en gras, ook in jouw tuin.’  Een andere fabel is dat teken alleen in de zomer actief zijn. Pas beneden de 5 à 6 graden kruipen ze in de grond.

Voorkomen van Lyme

Jaarlijks worden in de Benelux ongeveer 2.5 miljoen mensen door een teek gebeten. Ongeveer 30% hiervan wordt besmet met de Borrelia bacterie. Bij aanhoudende klachten kost een Lyme patiënt gemiddeld €20.000,- (Bron: Innatoss Lab.) Reden dus temeer om voorbereid te zijn en te zorgen altijd een tekenkaart op zak te hebben. Wietze Landman trekt zich het lot van deze patiënten erg aan en zet zich in voor de verspreiding van de tekenkaart. En hoe kan dat beter als bedrijven deze kaart als relatiegeschenk aanschaffen en aan hun klanten of medewerkers geven?

 

Voorbereid de natuur in

Wil je ook dat jouw klanten voorbereid de natuur in gaan? Dan kun je contact opnemen met Wietze Landman via het mailadres info@tekenkaartnederland.nl of bel 06-20437408. Klik voor meer informatie op onderstaande knop.

voorbereid de natuur in met tekenkaart
impact033

Volg Impact033

Volg ons op Instagram, Facebook of LinkedIn of abonneer je op ons Telegram kanaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief als je het nieuws over impact in de regio 033 in je digitale brievenbus wilt ontvangen.

 

Goed voorbereid de natuur in met tekenkaart

Lees verder

agenda impact033
nieuws impact033
groeien impact033
over ons impact033