06 43228705 hallo@impact033.nl

Voor personen met autisme gaat een schoolcarrière niet altijd over rozen. Ook een bovengemiddelde intelligentie is niet altijd een garantie voor succes en kan school erg lastig maken. Dit zorgt ervoor dat veel jongeren met autisme of hoogbegaafdheid zich niet thuis voelen in het reguliere onderwijs en uitvallen. IT Vitae biedt deze mensen een kans door ze op te leiden voor de IT-sector. Het bedrijf heeft op deze manier maar liefst 500 mensen succesvol naar werk begeleid.

De krapte in de arbeidsmarkt vraagt om oplossingen, maar welke oplossingen zijn er om meer mensen aan het werk te helpen? Van de ruim 100.000 personen met autisme is een groot deel niet aan het werk. Organisaties zijn vaak niet ingericht op de kwaliteiten en uitdagingen van mensen met een vorm van hoogbegaafdheid of autisme.  

Hier komt ITvitae om de hoek kijken. Het ICT-expertisecentrum voor mensen met autisme of hoogbegaafdheid. Zij bieden mensen met autisme een mogelijkheid op een duurzame carrière. ITvitae helpt deze bijzondere groep jongeren door middel van opleiden, coachen en bemiddelen aan een goede plek in de arbeidsmarkt. 

Aan het werk door ITvitae

Sinds 2014 worden jongeren bij ITvitae opgeleid tot ict-specialist. Het doel van ITvitae is begeleiden naar duurzaam werk, daarom wordt een student ook niet zomaar toegelaten tot het programma. Eerst wordt er getoetst of de kandidaat de benodigde capaciteiten heeft om het traject te volgen. Algemeen directeur Saskia Meeuwessen geeft aan dat niet een diploma, maar motivatie de belangrijke factor is bij het toelaten van studenten.

Anders denken met ITvitae

Het merendeel van de studenten is uitgevallen op het hbo of de universiteit, maar bij ITvitae lukt het wel. Door de kleinere klassen en focus op de gekozen ict-specialisatie rond 90 procent van de studenten de opleiding succesvol af.

Inmiddels heeft ITvitae ruim vijfhonderd jongeren een nieuwe toekomst kunnen bieden als ict-professional. Door niet alleen een opleiding te bieden maar ook bij loopbaancoaching is het een verademing voor de jongeren om zich niet anders voor te hoeven doen. De student wordt na de bemiddeling nog anderhalf jaar begeleid in de nieuwe functie. 

Neurodiversiteit op de werkvloer, een verrijking

Een groeiend aantal werkgevers ontdekt de meerwaarde van neurodiversiteit op de werkvloer. Juist de verschillen bij mensen in hoe ze denken en leren is een prachtige aanvulling op het bedrijf en maakt het team sterker. Vooral IT-gerelateerde functies hebben baat bij deze diversiteit.

Door in te spelen op de behoeften van neurodiverse werknemers ontstaan er nieuwe kansen voor het invullen van de vele openstaande vacatures en komen de kandidaten van ITvitae in een werkomgeving terecht waar ze kunnen uitblinken. Dit vervult niet alleen een maatschappelijke functie, maar is ook een aanvulling op de kwaliteit binnen een organisatie. ITvitae werkt nauw samen met het bedrijfsleven waardoor de ontwikkelde opleidingsprogramma’s ook naadloos aansluiten op de huidige werkomgeving. 

Om de promotie van neurodiversiteit op de werkvloer nog meer te bevorderen heeft ITvitae nu ook de jaarlijkse Neurodiversiteit Award in het leven geroepen. Hiermee zetten zij werkgevers in het zonnetje die een succesvol neurodivers beleid voeren. In 2022 was de winnaar van de Neurodiversiteit Award ABN Amro. De bank werft actief nieuwe medewerkers met een neurodivers profiel en heeft daar ook het wervingsproces aan aangepast. 

Anders denken met ITvitae

Volg Impact033

Volg ons op Instagram, Facebook of LinkedIn of abonneer je op ons Telegram kanaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief als je het nieuws over impact in de regio 033 in je digitale brievenbus wilt ontvangen.  

Lees verder

Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen? Klimaatverandering zorgt voor hitte én zwaardere buien. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor Amersfoort?

agenda impact033
nieuws impact033
groeien impact033
over ons impact033