06 43228705 hallo@impact033.nl

We vallen maar meteen met de deur in huis, er gaat veel veranderen rond de bevoorrading van ondernemingen in Amersfoort. Het ondertekenen van het klimaatakkoord van Parijs heeft namelijk ook lokale gevolgen. De rijksoverheid heeft een landelijk beleid ontwikkeld en de gemeente Amersfoort moet hier invulling aan geven.

Deze maatregelen zijn voor alle ondernemers in Amersfoort belangrijk. Vanaf 2025 moeten namelijk alle bedrijven in Amersfoort worden bevoorraad met schone, emissieloze voertuigen. Deze maatregelen zullen als eerste in gaan voor de ondernemers in het kernwinkelgebied.

Het jaar 2025 lijkt misschien nog wel ver weg, maar toch is het goed om alvast na te denken over ‘schone’ bevoorrading en wat dit voor de bedrijfsvoering gaat betekenen. Reguliere bedrijfsvoering is natuurlijk prioriteit nummer één, dus tijdig beginnen met plannen kan een hoop zorgen schelen. Wat het gevolg is van emissieloos bevoorraden verschilt ook per type onderneming, voor de een is dat het aanschaffen van zero-emissie voertuigen en voor de ander betekent dit mogelijk nieuwe afspraken met de leverancier maken.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven over de ontwikkelingen van de transitie naar emissieloos bevoorraden? Schrijf je dan in voor de maandelijkse, digitale nieuwsbrief van de gemeente Amersfoort. Ook gaat de gemeente iedere maand digitale flyers aanbieden over dit onderwerp. Zo is jouw onderneming goed voorbereid en zijn er geen verrassingen als de maatregelen in 2025 ingevoerd worden.

Om alle ondernemers alvast de kans te geven zich optimaal te laten informeren is er op maandag 3 april tussen 11:00 en 14:00 uur (incl. netwerklunch) een conferentie in de Prodentfabriek. Daar kan er alvast de nodige kennis opgedaan worden over zero-emissie bevoorrading, worden voorbeelden uit andere steden belicht en staan er interessante sprekers op het programma. 

Voor meer informatie over zero-emissie bevoorrading klik hier.

 

 

Amersfoort gaat emissievrij bevoorraden
Amersfoort gaat emissievrij bevoorraden

Denk mee

De voorbereiding op de komst van de zero-emissiezone in Amersfoort wordt gerealiseerd in samenwerking met een kopgroep. Hiervoor is de gemeente nog op zoek naar betrokken en vooruitstrevende kopgroep leden uit alle wijken in Amersfoort. De kopgroep fungeert als denktank en heeft een ambassadeursfunctie naar de rest van de stad. Wil jij ook helpen bij het signaleren van vragen en onduidelijkheden over zero-emissie bevoorrading bij collega-ondernemers? Meld je dan aan voor de kopgroep door een mail te sturen naar stadslogistiek@amersfoort.nl

Amersfoort gaat emissievrij bevoorraden

Volg Impact033

Volg ons op Instagram, Facebook of LinkedIn of abonneer je op ons Telegram kanaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief als je het nieuws over impact in de regio 033 in je digitale brievenbus wilt ontvangen.

 

Lees verder

Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen? Klimaatverandering zorgt voor hitte én zwaardere buien. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor Amersfoort?

agenda impact033
nieuws impact033
groeien impact033
over ons impact033