06 43228705 hallo@impact033.nl

Op 1 november was de eerste bijeenkomst van partners en ambassadeurs van Impact033. Deze groep bestaat uit 23 bekende auteurs, experts en directeuren van bekende impact ondernemingen in Nederland. De ambassadeurs en partners dragen kennis bij en vormen een denktank om met elkaar aan ketensamenwerking en projecten te werken met als doel gezamenlijk te bouwen aan een circulaire en inclusieve economie. Ook helpen ze de bedrijven in de regio de transitie te maken.

Belangrijkste thema’s van de stad

Dat er veel expertise aan tafel zat bleek wel, uit het enthousiasme en de drive die de partners en ambassadeurs meebrachten. Bartel Geleijnse, initiatiefnemer van Impact030, vertelt dat bij de start van impact030 gestart is met de belangrijkste thema’s van de stad en vandaaruit zijn themacoalities gevormd en dan te beginnen met het einde van de keten. Dit in kaart brengen van de belangrijkste thema’s gaat een groep enthousiast mee aan de slag, samen met de gemeente en de VAB.

Bio based bouwketen

Het doel van deze subgroep was om te verkennen wat ervoor nodig was om een eerste bijeenkomst te organiseren met ketenpartijen die samen iets willen om bio based bouwen een boost te geven in Amersfoort. In de bio based bouwketen is dat de bouw-opdrachtgever, zoals gemeenten en woningcorporaties die huizen willen die bio-based zijn. We hebben een mooie stip op de horizon gekregen van Harold Warmelink, directeur van Flint Theater: ga ervaring op doen in pilots, zodat wij met de bouw van ons nieuwe theater over een aantal jaar de lessen mee kunnen nemen in het neerzetten van een theater met nul uitstoot.

Nano Note een duurzaam alternatief voor papieren notities

Inclusief ondernemen

Samen met AT Groep en StartersHUB wordt het pad verkend dat iemand volgt van UWV/Gemeente tot aan een betaalde baan. Op verschillende plekken in deze keten kunnen we met de partners van Impact033 mensen faciliteren: als leerwerkplek bij Peer!, in een nieuwe werksituatie begeleid door AT-Groep (jobcoaching en/of detachering) of begeleid om een eigen bedrijf te starten, na een training of ze het in zich hebben om te starten als ondernemer door StartersHUB.

Ook meedoen

Kortom, het was een supermooie bijeenkomst met veel energie. De komende maanden gaan we concrete stappen zetten en in januari komen we weer bij elkaar. Wil je als organisatie of bedrijf ook meedoen met het opzetten van een keten of een project rond de belangrijkste thema’s van de stad, laat het weten dan maken we graag kennis.

impact033

Volg Impact033

Volg ons op Instagram, Facebook of LinkedIn of abonneer je op ons Telegram kanaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief als je het nieuws over impact in de regio 033 in je digitale brievenbus wilt ontvangen.  

Lees verder

Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen? Klimaatverandering zorgt voor hitte én zwaardere buien. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor Amersfoort?

agenda impact033
nieuws impact033
groeien impact033
over ons impact033