06 43228705 hallo@impact033.nl

Nano-Note: een duurzaam alternatief voor papieren notities

Dagelijks gebruiken we in kantooromgevingen sticky notes. Bij brainstorms, scrumboards, strategiesessies of gewoon op ons eigen bureau om iets niet te vergeten. Hoe kan dit eigenlijk duurzamer? Al die sticky notes gaan de oud papierbak in, als ze al niet in de gewone prullenbak belanden. Er gaan al genoeg voetbalvelden met bomen tegen de vlakte. Als je je dan ook nog eens bedenkt dat oud papier maar 6 tot 7 maal te hergebruiken is, dan realiseer je je dat het handig zou zijn om een duurzamer alternatief te hebben voor de sticky notes. Roy Verhoeven bedacht de Nano Note als oplossing voor dit vraagstuk en de studenten start up is uitgegroeid tot een serieuze scale up. De Nano Note, een duurzaam alternatief voor papieren notities, kun je nu in menige kantooromgeving terugvinden.

Nano Notes, notities met impact

Iedereen maakt notities in het leven. Digitaal, op papier of tegenwoordig zelfs in herbruikbare notitieboekjes. Daarom is een duurzaam alternatief voor die kleine, gele notitiepapiertjes ook heel belangrijk en helemaal van deze tijd. Beschrijf de Note en veeg de inkt na gebruik weer gemakkelijk uit. Ook plakt de Nano Note op elk denkbaar oppervlak, alleen niet op bomen. Ironisch, niet? Op het moment dat de plakkerige achterkant na veelvuldig gebruik vies is geworden, kan deze schoon worden gemaakt met water. Hierna plakt de Nano Note weer als nieuw. 

Maak het persoonlijk

Het gebruik van deze herbruikbare sticky notes bespaart veel papier en uiteindelijk ook geld. Met onze online rekentool kan jij berekenen hoeveel geld en papier je op jaarbasis bespaart als je overstapt naar Nano Notes. Mocht je al helemaal om zijn door het verhaal van Nano Notes dan is het ook handig om te weten dat de Notes ook compleet in de huisstijl van het bedrijf aangeboden kunnen worden. Een bruikbaar en bewust cadeau in huisstijl zal worden gewaardeerd en onthouden door de ontvanger.

Is Nano Note een duurzaam alternatief voor papieren notities ?

We vroegen ons af hoeveel duurzamer een Nano Note nu is in vergelijking met een gebruikelijke sticky note.  Daar heeft het bedrijf een antwoord op: met een levenscyclusanalyse (LCA) hebben ze laten onderzoeken wat de milieudruk is van een Nano Note ten opzichte van een papieren sticky note. Het resultaat; als je 18,5 keer een Nano Note gebruikt, is deze duurzamer dan de papieren versie.

Nano Note een duurzaam alternatief voor papieren notities

Ook sociale impact

Bij Nano Notes zijn we er niet alleen voor het milieu maar ook voor de maatschappij. Dankzij de samenwerking met een sociale werkplaats zijn de Notes ook duurzaam op sociaal vlak. Deze harde werkers van werkplaats Onze zaak in Rotterdam, werken elke dag mee aan een groene wereld. Met de sociale en duurzame impact hopen wij bij Nano Note zo veel mogelijk mensen over te laten stappen naar haar snelle, herbruikbare notities. Samen maken we de wereld groener, elke dag.

Voor een compleet overzicht van hoe duurzaam de Nano Notes zijn download je hier ons impact rapport.

impact033

Volg Impact033

Volg ons op Instagram, Facebook of LinkedIn of abonneer je op ons Telegram kanaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief als je het nieuws over impact in de regio 033 in je digitale brievenbus wilt ontvangen.

 

Lees verder

Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen? Klimaatverandering zorgt voor hitte én zwaardere buien. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor Amersfoort?

agenda impact033
nieuws impact033
groeien impact033
over ons impact033