06 43228705 hallo@impact033.nl

De eerste week van oktober was het diversiteitsweek, een week waarin Gemeente Amersfoort, SDGHUB.NL en vele organisaties aandacht besteedden aan diversiteit op de werkvloer en in de samenleving. Impact033 en de VAO – Vereniging Amersfoortse Ondernemers organiseerden gezamenlijk bij Peer!, een Seats2meet locatie een workshop. Aanleiding voor Sandra Barth om een blog te schrijven over haar ervaring met diversiteit.

 

Onbekendheid

Toen ik begin twintig was, ging een goede vriend van mij trouwen. Met een man. Dat kon nog niet voor de wet, dus bleef het bij een samenlevingscontract. Toen dit bericht gedeeld werd, was er een oude vrouw die fluisterde naar degeen die naast haar zat: ‘Gaan ze dan ook bij elkaar slapen?’. Veel onbekendheid was er en jezelf zijn was niet zo heel vanzelfsprekend. Clichés werden onbewust opgelegd, denk bijvoorbeeld aan de veel gestelde vraag: ‘heb je al een vriendje?’

duurzaam en maatschappelijk betrokken

Boeit niet

Ondertussen, dertig jaar later, is deze goede vriend een bekende drag queen en heb ik inderdaad een (mannelijk) vriendje, inmiddels mijn echtgenoot. Ik heb mijn dochters altijd gezegd: ik zie wel of je met een jongen of een meisje thuiskomt. En uiteindelijk kwam er één met een jongen en de ander met een meisje thuis. Het boeit niet, om het zo maar even uit te drukken.

 

Diverse werkomgeving

Bij ons thuis zijn alle mensen een mens, met liefde en verdriet. Behoeftes en dromen. Met toppen en dalen. Deze houding zie je ook terug in het bedrijf Peer!, waar ik mede-eigenaar van ben. Daar hebben we een werkomgeving kunnen creëren, waar er voor iedereen een plek is. Daar mag iedereen meewerken met wat de persoon kan qua belastbaarheid, mogelijkheden en/of waar de persoon energie van krijgt. Ongeacht de culturele achtergrond, geaardheid of gender.

 

Nooit meer een diversiteitsweek

Of je maar twee uur per week de planten water kunt geven of af en toe even een ommetje moet maken omdat je snel bent overprikkeld. Of omdat je toevallig niet in een ideaalplaatje (van een ander) valt, het maakt niet uit. Als we zonder oordelen naar een ander kijken, met nieuwsgierigheid, waardering en respect, dan hoeven we nooit meer een diversiteitsweek te houden.

 

Ruimte

Wil je meer weten hoe het is om zo’n omgeving in je bedrijf te hebben, waar iedereen meetelt, waar zonder oordelen elkaar ruimte wordt geboden en waar medewerkers elkaar groot maken en stimuleren? Maak gerust een afspraak om er meer over te horen.

impact033

Volg Impact033

Volg ons op Instagram, Facebook of LinkedIn of abonneer je op ons Telegram kanaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief als je het nieuws over impact in de regio 033 in je digitale brievenbus wilt ontvangen.

 

Lees verder

Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen? Klimaatverandering zorgt voor hitte én zwaardere buien. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor Amersfoort?

agenda impact033
nieuws impact033
groeien impact033
over ons impact033