06 43228705 hallo@impact033.nl

Bij aanmelding bij Impact033 krijg je het boek ‘Echte winst’ cadeau. Dit boek, geschreven door Petra Hoogerwerf, helpt duurzaam en maatschappelijk betrokken bedrijven een stap verder. Het is bekroon met Shortlist Managementboek van het Jaar én uitgeroepen tot beste boek over sociaal ondernemen door SoCreatie.

Waar gaat het boek over?

Échte winst is hét boek voor iedereen die met een onderneming of organisatie meer maatschappelijke impact wil bereiken. Klanten, aandeelhouders en medewerkers vragen om bedrijven die maatschappelijk én duurzaam betrokken zijn. Alleen op winst gericht zijn is allang passé. Ondernemen met impact staat nu nog in de kinderschoenen, maar wordt absoluut de norm. Op sprankelende wijze en met ruim 75 voorbeelden uit de praktijk beschrijft en analyseert Hoogerwerf de zeven essentiële stappen op weg naar succes.

Impact ondernemen is een mindset 

Zij neemt je mee in de wereld van social enterprises, non-profits, burgerinitiatieven, online communities, coöperaties, fondsen, impact investors en maatschappelijk betrokken bedrijven. Al deze organisaties en financiers zijn elk op hun eigen manier bezig met échte winst. Dat is goed voor de organisatie en winst, de medewerkers, de klanten én de samenleving. Hoogerwerf belicht hoe complexe vraagstukken van de wereld door innovatie, opschaling en samenwerking, worden aangepakt. Bovenal is impact ondernemen is een mindset. De basis zijn zeven stappen die elke bedrijf kan invoeren: van Vonk!, Visie, Verbeelding, Vormen van financiering, Verantwoording, Verantwoord ondernemen en Verbinding.

Deskundige ondernemen met impact

Petra Hoogerwerf is ondernemer en topspreker en trainer. Ze heeft brede werkervaring als directeur en consultant. Ook heeft ze meer dan vijftien jaar ervaring als toezichthouder. Haar deskundigheid richt zich op ondernemen met impact met kennis over maatschappelijk verantwoord ondernemen, veranderprocessen en waardecreatie.

Ze publiceerde vijf boeken waaronder ‘Échte winst’ (op de shortlist van Managementboek van het jaar 2018) en Vonk! Fondsenwerven met hoofd en hart. Momenteel is ze ondernemer en eigenaar van twee bedrijven. Veleda ondersteunt organisaties en ondernemingen om doelgericht meer impact te maken. Impact ondernemen levert veel op voor een bedrijf: meer klanten, meer omzet en inkomsten, gemotiveerde medewerkers en een goed imago. Én het draagt bij aan positieve veranderingen in de leefomgeving, in de bedrijfsvoering en de in gehele bedrijfsketen van de onderneming.

Als dagvoorzitter denkt Hoogerwerf mee over de inhoudelijke opzet van het programma en de gekozen werkvormen. Ze zorgt voor een goede sfeer met veel interactie uit de zaal. Petra is een ervaren spreker en trainer en weet met veel tips uit de praktijk en interactie de zaal te prikkelen én te enthousiasmeren.

duurzaam en maatschappelijk betrokken

Meedoen met impact033?

Word ook onderdeel van het ecosysteem en bouw samen aan een duurzame, sociale economie in de regio 033. Bekijk op de pagina ‘Meedoen‘ op wat voor manier je mee kunt doen met Impact033 als bedrijf, goed doel, maatschappelijke organisatie of impact ondernemer.

impact033

Volg Impact033

Volg ons op Instagram, Facebook of LinkedIn of abonneer je op ons Telegram kanaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief als je het nieuws over impact in de regio 033 in je digitale brievenbus wilt ontvangen.  

Lees verder

agenda impact033
nieuws impact033
groeien impact033
over ons impact033