06 43228705 hallo@impact033.nl

Water-Lab gaat voor loodvrij drinkwater. In sommige panden zijn de waterleidingen nog van lood. Maar, hoe kom je erachter hoe (on)gezond het drinkwater is? 

Test je drinkwater

Water drinken we allemaal. We koken ermee, we douchen, we maken er babymelk mee aan, we dragen een fles bij ons met kraanwater, kortom we associeren water met gezond. In Nederland drinken we argeloos ons drinkwater uit de kraan. Maar soms kan het toch ongezond zijn. Denk aan loden leidingen, asbest of schimmels. Zaken die je liever niet in het water terugziet. Het is schadelijk voor de gezondheid, vooral voor zwangere vrouwen en babies. Floris van Dijk, eigenaar van Water-Lab, vertelt: ‘Water-Lab biedt testen voor zowel de particulieren als de zakelijke markt. Zo is het mogelijk een “lood in water test” te bestellen om te controleren of een pand loden leidingen heeft. Of een bronwater analyse om te kijken of het opgepompte water geschikt is om te drinken.’

Waterfilter

Als het nodig is kan je ook een waterfilter huren om het lood uit het water te filteren. Dit is een mooie tijdelijke oplossing voor zolang de loden leidingen nog niet zijn vervangen. Ook biedt Water-Lab testen voor het opsporen van asbest en schimmels. Zo dragen zij bij aan een gezonde leefomgeving.

 

 

duurzaam en maatschappelijk betrokken

Zakelijke markt

Op de vraag aan Floris of hij alleen de particuliere markt bedient, geeft hij aan dat hij ook voor de zakelijke markt testen heeft. ‘Voor de professionele markt hebben wij een asbest test beschikbaar die de klant gratis opgestuurd krijgt en pas betaalt bij afname. Op die manier hebben onze medewerkers “in het veld” altijd een testje bij zich om verdacht materiaal op te sporen. Vaak is er dan geen reden meer om tot een asbestinventarisatie traject over te gaan en kan men een dag later het werk hervatten. Is er wel asbest gevonden? Dan geldt deze analyse als eerste stap in het traject en verloopt het hierdoor ook sneller.’

Voor vastgoedbeheerders is er een loodfilter ontwikkeld. Loden leidingen in huurhuizen zijn namelijk verboden sinds dit jaar. Nu al kan een huurder huurverlaging afdwingen bij de rechter als er loden leidingen zijn gevonden. Water-Lab ontwikkelde een loodfilter dat zorgt voor loodvrij water uit de koude kraan. Hiermee kan de verhuurder de tijd overbruggen tot de renovatie plaatsvindt en is de huurder gerustgesteld met  (gegarandeerd) loodvrij kraanwater.

Water-Lab gaat voor loodvrij drinkwater

Voor een analyse op gevaarlijke materialen in jouw pand(en), klik op onderstaande knop voor meer informatie.

impact033

Volg Impact033

Volg ons op Instagram, Facebook of LinkedIn of abonneer je op ons Telegram kanaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief als je het nieuws over impact in de regio 033 in je digitale brievenbus wilt ontvangen.  

Lees verder

Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen? Klimaatverandering zorgt voor hitte én zwaardere buien. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor Amersfoort?

agenda impact033
nieuws impact033
groeien impact033
over ons impact033