06 43228705 hallo@impact033.nl

Nieuw: glutenvrije en allergenenvrije taartjes van Koselig. Amersfoort is een theehuis rijker waar mensen met een allergie voor gluten, koemelk, soja, ei of noten gerust kunnen genieten van een taartje. Bij Koselig aan de Achter Het Oude Stadhuis 7, kun je zonder zorgen om je allergieën aanschuiven.

Of je nu lactose intolerant bent of last hebt van gluten of noten, bij Koselig kun je gerust een taartje eten. Neem je vegan en non-vegan vrienden gewoon mee, want er is voor elk wat wils in deze nieuwe tearoom. De bewuste banketbakker Klasien heeft flink moeten experimenteren en onderzoeken om de juiste recepten met de juiste ingrediënten te kunnen samenstellen.

Scheikundig laboratorium in de keuken

Als je over Klasiens zoektocht hoort naar de juiste ingrediënten, krijg je de indruk van een scheikundig laboratorium in haar keuken. Ze heeft de juiste combinatie gevonden van ingrediënten waarbij het gebak toch de elasticiteit en luchtigheid behoudt van regulier gebak. ‘Het was een behoorlijke zoektocht om de juiste ingrediënten te vinden. Ik wilde namelijk ook zoveel mogelijk lokale en biologische ingrediënten gebruiken’, vertelt Klasien. ‘Op één merk na zijn alle ingrediënten Europees. Ik heb Xanthaangom vervangen door johannesbroodpitmeel en ik voeg xylium vezels toe omdat rijst en mais minder vezels hebben. Wat ik erg jammer vind, is dat ik geen biologisch meel zonder gluten hebben kunnen vinden. Dit is gewoonweg (nog) niet op de markt!’.

Zelf ook allergieën

Klasien heeft zelf een aantal allergieën wat leidde tot deze zoektocht. ‘Ik mag geen zuivel, reageer slecht op soja en begrijp hoe moeilijk het is om uit eten te gaan.’ Vaak wordt melk vervangen door soja en dat is voor haar geen optie. Ook mensen met prikkelbare darmen en eierallergie kunnen ook bij Koselig terecht: er worden geen eieren gebruikt én alle recepten zijn Low Fodmap.

Thuis zelf ook genieten

Wie thuis ook wil genieten of moe is van het zoeken naar de juiste producten: er is een speciaal schap ingericht, waar Klasien haar favoriete producten verkoopt. Speciale pastasoorten, snoepgoed, crackers en chips die vrij zijn van allergenen.

Nieuw: glutenvrije en allergenenvrije taartjes van Koselig

De naam van de winkel komt uit de Noorse taal en betekent zoiets als gezelligheid. En dat is het zeker in de tearoom, die net kersvers is ingericht. Wie langs de pui loopt van de tearoom, ziet gelijk de verleidelijke taartjes staan in de vitrine en de gezellige zitplaatsen. Alle reden om direct naar binnen te gaan en van een koselig taartje met kop thee te genieten!

 

 

impact033

Volg Impact033

Volg ons op Instagram, Facebook of LinkedIn of abonneer je op ons Telegram kanaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief als je het nieuws over impact in de regio 033 in je digitale brievenbus wilt ontvangen.  

Lees verder

agenda impact033
nieuws impact033
groeien impact033
over ons impact033