06 43228705 hallo@impact033.nl

Elke week vragen we een bekende Amersfoorter om een goed doel te nomineren voor donaties. Deze week vroegen we het aan Chris Schuchmann, adviseur duurzame economie en impact ondernemen bij de gemeente Amersfoort.

Mind dat zich inzet voor psychische gezondheid

Er is veel aandacht nodig voor de toename van mentale en psychische klachten

Chris: ‘Ik vind Stichting Mind en aanverwante brands als Mind Young heel inspirerend en belangrijk. Op dit moment ervaren veel mensen mentale en psychische klachten en hier is veel aandacht voor nodig.’ MIND dat zich inzet voor psychische gezondheid, ondersteunt alle mensen die hiermee te maken hebben. Als onafhankelijke maatschappelijke organisatie, gevestigd in Amersfoort, strijden ze voor een samenleving die investeert in psychische gezondheid en doen alles om onnodig psychisch leed te voorkomen.

50.000 minder mensen in de GGZ per jaar

Helaas is er in het nieuwe Integraal Zorgakkoord (IZA) door het kabinet hier minder ruimte voor: er moeten 50.000 minder mensen in de GGZ terechtkomen. ‘Dit vind ik schokkend en stigmatiserend, kijkend naar de huidige situatie. Goed dat organisaties als Mind hun best doen om juist de mentale en psychische gezondheid uit de taboesfeer te halen’, meldt Chris.

MIND dat zich inzet voor psychische gezondheid

MIND geeft een stem aan alle mensen met (beginnende) psychische klachten en hun naasten en bieden informatie, advies en ondersteuning – online, telefonisch en overal in het land. Chris Schuchmann roept op om deze stichting te steunen. Ga direct naar de website via onderstaande button en klik recht bovenaan de pagina op de ‘doneer nu’ knop om een bijdrage te storten.

impact033

Volg Impact033

Volg ons op Instagram, Facebook of LinkedIn of abonneer je op ons Telegram kanaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief als je het nieuws over impact in de regio 033 in je digitale brievenbus wilt ontvangen.  

Lees verder

Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen? Klimaatverandering zorgt voor hitte én zwaardere buien. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor Amersfoort?

agenda impact033
nieuws impact033
groeien impact033
over ons impact033