06 43228705 hallo@impact033.nl

Het Amersfoortse Bureau Over Morgen, dat gevestigd is in De Nieuwe Stad, maakt van zandbak een proeftuin: de grote zandbak naast hun kantoor, is de afgelopen maanden omgetoverd tot groene proeftuin. Zo is het een fijne plek geworden om te ontspannen, te ontmoeten en te moestuinieren voor iedereen. Op 17 juni 2022 is de proeftuin feestelijk geopend.

Naast het kantoor was een braakliggend bouwkavel van 35 bij 30 meter en dat konden de adviseurs van Over Morgen- aangevoerd door Lisa Olsthoorn- niet aanzien: ze hebben het initiatief genomen van het bouwkavel een proeftuin aan te leggen. Uiteraard samen met collega’s, de bewoners en harde werkers van de Nieuwe Stad én Boer in de Wijk in de achterliggende wijk Jeruzalem.

Moestuin en bloemenveld

Met behulp van crowdfunding, donatie van planten, struiken, struikroofacties en met tweedehands en zelfgebouwde tuinmeubels maakten ze er gezamenlijk een prettige plek van voor iedereen. Het enthousiaste team maakt van zandbak een proeftuin. De tuin bevat velden met onder andere inheemse bloemensoorten, moestuinbakken, zitjes, insectenhotels, een jeu de boulesbaan, een natuurlijke speelplek en wandelpaden.

Opening

Op vrijdag 17 juni 2022 is De Nieuwe Proeftuin op feestelijke wijze geopend, mede dankzij crowdfunding waar ruimt 100 mensen aan hebben meegedaan en dankzij subsidie van o.a. KIEM Utrecht, de Pollinators, De Nieuwe Stad, KNHM en Arcadis en gemeente Amersfoort.

Kom genieten

De Nieuwe Proeftuin is voor iedereen. Kies gerust een plekje op een van de picknickbanken.

impact033

Volg Impact033

Volg ons op Instagram, Facebook of LinkedIn of abonneer je op ons Telegram kanaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief als je het nieuws over impact in de regio 033 in je digitale brievenbus wilt ontvangen.

 

Lees verder

Stukje over de  podcast

Stukje over de podcast

Zoals wellicht bekend, is Impact033 aangeboden om met de ROM, EBU en Utrecht Inc samen te werken en volgend jaar in de podcast.

Duurzame ambities in vier smaken

Duurzame ambities in vier smaken

Duurzaamheid is een enorm containerbegrip, met een zeer brede range aan definities. Waar de een de term gebruikt herbruikbare koffiebeker´s

agenda impact033
nieuws impact033
groeien impact033
over ons impact033