06 43228705 hallo@impact033.nl

ALDI en FrieslandCampina gaan samen voor biodiversiteit: ze delen de ambitie om verduurzaming binnen de zuivelketen te bevorderen. Samen met 43 Nederlandse leden-melkveehouders is daarom het project ‘Kruidenrijk Grasland’ gestart. Binnen dit project wordt 80 hectare weideland ingezaaid met een mix van diverse soorten grassen en kruiden. Kruidenrijke graslanden zijn aantrekkelijk voor veel soorten insecten en weidevogels en dragen op die manier bij aan het verbeteren van de biodiversiteit.

Het project Kruidenrijk Grasland past goed bij de duurzaamheidsambities van ALDI en FrieslandCampina. “Een groot deel van ons zuivel- en kaasassortiment is On the way to PlanetProof-gecertificeerd. We kijken nu naar nog meer mogelijkheden om bij te dragen aan verduurzaming van de zuivelketen”, aldus Wouter Lefevere, Managing Director Category Management bij ALDI in Nederland. “Een mooi, nieuw initiatief is de aanleg van extra kruidenrijk grasland in samenwerking met de melkveehouders van FrieslandCampina. We ondersteunen hen 5 jaar lang om enkele hectares van hun grond in te zaaien met een mix van diverse gras- en kruidensoorten. In totaal zal 80 hectare kruidenrijk grasland ontstaan. Dat is gelijk aan het totale oppervlak van alle ALDI-filialen en distributiecentra in Nederland.”

Producent, retailer én boer investeren samen

Dustin Woodward, Managing Director FrieslandCampina Nederland: ”Wij zijn blij dat onze partner ALDI investeert in de ondersteuning van onze leden-melkveehouders om de biodiversiteit op het platteland verder te verbeteren. Samenwerkingen zoals deze, waarbij producent, retailer én boer gezamenlijk investeren in een duurzame toekomst, maken het verschil. We kijken uit naar de resultaten, en hopen dat deze samenwerking ook andere partijen zal inspireren om samen met ons te werken aan meer biodiversiteit en een duurzamere zuivelketen.”

Aldi en FrieslandCampina gaan samen voor biodiversiteit met het project Kruidenrijk Grasland

Het project heeft een looptijd van 5 jaar. In de aanloop naar het project heeft ALDI gesprekken gehouden met Land- en Tuinbouworganisatie Nederland (LTO) en het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK). Melkveehouders hebben zich via melkweb, de ledenwebsite van FrieslandCampina, aangemeld voor deelname aan het project. Bij de selectie van de deelnemers heeft een goede spreiding over Nederland een rol gespeeld. Deelnemende melkveehouders ontvangen een vergoeding van ALDI voor de aanleg en inspanning. De weilanden worden in augustus en september ingezaaid met grassen en kruiden.

impact033

Volg Impact033

Volg ons op Instagram, Facebook of LinkedIn of abonneer je op ons Telegram kanaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief als je het nieuws over impact in de regio 033 in je digitale brievenbus wilt ontvangen.  

Lees verder

Circulaire voorbeelden in Amersfoort

Circulaire voorbeelden in Amersfoort

Circulaire voorbeelden in Amersfoort – Duurzaam, afvalloos en circulair in 2050: Amersfoort heeft zichzelf een flinke opgave gesteld.

Voorlevers van de Nieuwe Samenleving

Voorlevers van de Nieuwe Samenleving

Voorlevers van de Nieuwe Samenleving In ons streven naar meer duurzame samenleving. Het voelt alsof we alleen werken binnen eigen sector.

agenda impact033
nieuws impact033
groeien impact033
over ons impact033