06 43228705 hallo@impact033.nl

Door Stentor een ‘XXL-moestuin met een missie’ genoemd: Land in Zicht hield een open dag op 18 juni 2022. Aan de noordelijkste rand van Amersfoort is er een groene strook gerealiseerd met een pluk- en groentetuin voor alle bewoners.

De afgelopen maanden is er hard gewerkt door bewoners en professionals met groene vingers. En nu is het al mogelijk om van dit eens braakliggende terrein te oogsten! Bewoners kunnen met een abonnement zelfoogst het hele jaar door zelf hun groenten oogsten. Dat hier veel belangstelling voor is, bleek wel op 18 juni toen er een grote opkomst was bij de opening van de Tuinderij. 

Op het hoofdpad tussen kassen en groentebedden, boden lokale impact ondernemers in hun kraampjes producten aan: koffie en aandacht op basis van een gift bij de Koffiebus, lokaal IJs van Vitelli, producten van stadshout bij KeiStadHout en ecologisch gedrukte kaartjes bij de Kaartenpluktuin. Je kon wandelen over de (moestuin)paden en bij een tipi werd verteld over een voedselbos en de plannen voor de toekomst. Vele kinderhandjes maakten mooie zaadbommen, die een boeket van bloemen gaan verspreiden, zelfs op de meest kale plekjes! 

Klik voor meer informatie voor een proefabonnement zelfoogst op onderstaande button.

impact033

Volg Impact033

Volg ons op Instagram, Facebook of LinkedIn of abonneer je op ons Telegram kanaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief als je het nieuws over impact in de regio 033 in je digitale brievenbus wilt ontvangen.

 

Lees verder

Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen? Klimaatverandering zorgt voor hitte én zwaardere buien. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor Amersfoort?

agenda impact033
nieuws impact033
groeien impact033
over ons impact033