06 43228705 hallo@impact033.nl

Landelijke Beweging van de Voorlevers

Landelijke Beweging van Voorlevers
Amersfoort Projecten Logo felgroen impact033.nl

Projectbeschrijving

In maart 2023 voegt Kees Klomp 300 auteurs, wetenschappers, ondernemers, ambtenaren en andere voorlevers toe aan een Whatsappgroep. Dit is het begin van een beweging van bewegingen, genaamd ‘welzijn, welvaart en welbevinden’. De beweging is geen organisatie, maar een ecosysteem van initiatieven die elk hun eigen activiteit op hun eigen plaats in de samenleving invullen. Na een aantal bijeenkomsten blijkt dat deze voorlevers behoefte hebben aan support op het gebied van inrichting van hun organisatie, financiële ondersteuning en verbinding met andere initiatieven. Waar oorspronkelijk de bijeenkomsten uit 30 personen bestonden, is het uitgegroeid tot een beweging van duizenden voorlevers en bijeenkomsten van 100 personen.

Resultaat

In de kern ontstaat een team, dat gezamenlijk de landelijke organisaties die vergelijkbare activiteiten doet aan elkaar verbindt. Dankzij de verbindingen kan Impact033 zijn overige projecten beter invullen omdat het landelijke en regionale stakeholders weet te vinden. Dit geldt ook voor andere deelnemers aan dit netwerk.

Samenwerking

Partnerschap met WeAll Nederland en Plekmakers

Looptijd

Vanaf maart 2023

Uitvoering

Jelleke de Nooy, Bas Poppe, Annelieke Verkerk, Nicole van der Ouw, Nynke Visser, Peter Bootsma, Remi-Armand Collaris, Onno van Sandick, Maarten Nijman, Cas Hendriks, Miranda van Gendt, Nicolette Loonen, Maria van den Dool, Sandra Barth

Initiatiefdag voor en door voorlevers Spring op het Transitievliegwiel

SDG’s waar dit project aan bijdraagt

MVO Beleid en duurzaamheidsdoelstellingen met impact033
MVO-beleid en duurzaamheidsdoelstellingen
Tweede jaargang Project Match2work voor de regio Amersfoort
impact033

Ook met impact033 een samenwerking of coalitie starten?

Maak een afspraak met Sandra Barth!