06 43228705 hallo@impact033.nl

Amersfoorters krijgen de mogelijkheid om zichzelf, hun geliefden of hun bedrijf te laten vereeuwigen op de hoeve die nu gebouwd wordt op Tuinpark Laakzijde. Tot 16 juli kun je vanaf 25 euro een stukje gevel adopteren. Dagbesteding- en leerwerkplek Land in Zicht bestaat binnenkort tien jaar en viert dat alvast met deze bijzondere jubileumactie. Wie een van de 350 planken wil adopteren kan zich inschrijven via de website van Land in Zicht.

Iedereen doet mee

Sinds vorig jaar bouwt Land in Zicht aan een nieuwe plek op het tuinpark, tussen het voedselbos en de moestuinvereniging. _“Onze werkwijze is ecologisch, sociaal en lokaal. Iedereen doet mee. Dat zit diepgeworteld in onze organisatie. Je ziet het terug in de dagbesteding en leerwerktrajecten, het solidaire betaalsysteem bij het oogsten en dus ook in deze actie”, _aldus Yuri Cohen, oprichter van Land in Zicht. Het eerste begin op de nieuwe plek is gemaakt met de tuinderij. Nu al komen hier komen hier wekelijks 70 gezinnen uit de buurt groenten en kruiden oogsten, dagjesmensen plukken zelf hun bos bloemen en kinderen leren hun eigen moestuin op te zetten.

De hoeve

Het blijft niet bij de tuinderij. Bij de ingang loop je nu nog tegen busjes en steigers aan. Hier wordt hard gewerkt aan isolatie, bekleding en binnenkort installatie. In oktober gaat de grote verhuizing plaatsvinden vanuit ‘t Hammetje. In de hoeve komt ruimte voor dagbesteding en een theehuis. Dit wordt een plek waar iedereen elkaar kan ontmoeten, onder het genot van een lekker kopje thee uit de tuin met wat lekkers.

Tien jaar Land in Zicht

Van deze plek had Cohen tien jaar geleden nog niet durven dromen. Het begon allemaal bij een blauwe keet bij de Ikea, waar hij met één deelnemer op pad ging. Vanaf daar is Land in Zicht gegroeid naar het huidige team van 12 medewerkers, rond de 20 vrijwilligers en 40 deelnemers. Cohen: “We doen het echt samen, daarvoor staat het adopteren van een plank symbool. Deze plek is van, voor, met, door en in de wijk.”

Meer weten?

Lees meer over hoe je een plank kunt adopteren via onderstaande button ‘meer informatie’. 

impact033
Gevels adopteren bij Tuinpark Laakzijde

Volg Impact033

Volg ons op Instagram, Facebook of LinkedIn of abonneer je op ons Telegram kanaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief als je het nieuws over impact in de regio 033 in je digitale brievenbus wilt ontvangen.  

Lees verder

Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen? Klimaatverandering zorgt voor hitte én zwaardere buien. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor Amersfoort?