06 43228705 hallo@impact033.nl

Je maakt je misschien druk om de aarde en het milieu. Je kijkt soms naar politieke debatten hierover, je bent betrokken bij een jongerenraad of weleens bij een demonstratie geweest. Eén ding is namelijk zeker voor jou: we moeten met elkaar een duurzamere leefstijl krijgen en anders met de natuur omgaan – je zet je dus al actief in om hier verandering in te brengen of zou graag willen weten hóe je dat kunt doen. Dan is deze training iets voor jou!

Training voor jongeren van 18-30 jaar Democratisch participeren

Tijdens deze vijf trainingsbijeenkomsten ga je aan de slag met één van de drie keuze thema’s, zodat jij de vaardigheden kunt leren om actief bij te kunnen dragen aan een betere toekomst voor de aarde. Samenwerken, ondernemen of communiceren.

Trainingsbijeenkomsten

Tijdens de trainingsbijeenkomsten ga je met verschillende activerende werkvormen aan de slag die vallen binnen de drie thema’s. Na de eerste drie bijeenkomsten vindt er de Vrije Aarde Generatie – festival editie plaats. Het festival wordt georganiseerd door de jongerengroep met het thema ‘ondernemen’. De andere twee groepen presenteren iets dat zij ontwikkeld hebben. Dat mag echt van alles zijn! Een workshop, beeldmateriaal of misschien zelfs wel improvisatie. Jullie bepalen dus zelf wat dit gaat zijn en wat jullie na het festival verder als programma gaan doen. Op de eindpresentatie op 20 januari zullen beleidsmakers aanwezig zijn, waar jullie gaan neerzetten wat jullie tijdens deze training als Stem van de Vrije Aarde Generatie hebben gecreëerd in de drie (thematische) groepen. Op 3 februari volgt dan de eindevaluatie en wordt de YouthPass (EU certificaat) uitgereikt. Dat is natuurlijk reden voor een feestje!

Wanneer:

(trainingsdagen zijn van 10.00-16.00)
1e activiteit – zaterdag 26 augustus;
2e activiteit – zaterdag 9 september;
3e activiteit – vrijdag 22 september; 11:00 – 18:00
zaterdag 23 september Vrije Aarde Generatie – Festival editie; 10.00-22.00 uur
Live event bij LiberTerra in Koedijk (bij Alkmaar)
Evaluatie zaterdag 7 oktober;
4e activiteit – zaterdag 21 oktober;
5e activiteit – zaterdag 4 of 5 november of 11 november (in overleg);

 

Waar:

 • Samenwerken: LiberTerra Geestmerambacht, Wagenweg 36, 1832 AE Koedijk
 • Ondernemen: Den Haag (locatie volgt nog)
 • Communiceren: Naast de SDG hub op Stationsplein 16, 3811 MX Amersfoort

Alle bijeenkomsten zijn gratis en je reiskosten worden vergoed.
Je kiest dus één van de drie thema’s. Je thema bepaalt de plek waar de voorbereidingen plaatsvinden.

 

Met wie:

 • Mieke Elzenga (initiatiefnemer LiberTerra, sociaal ondernemer) en
 • Manouk Eenig (duurzaam event/projectmanager en ondernemer)
 • Lacey Bartels (projectmedewerker LiberTerra/Chaingemakers)

Inhoud

De trainingsbijeenkomsten zullen gaan over:

 • Samenwerken: altijd al nieuwsgierig geweest hoe eco-communities dat toch doen, dat samenwonen én samenwerken en welke methodes ze daarvoor gebruiken? Bij deze bijeenkomsten wordt er ingegaan op besluitvormingstechniek als sociocratie, en ook manieren om goed naar elkaar te luisteren en conflicten te voorkomen (Deep Listening, Deep Democracy) en wie je nodig hebt om zo’n eco-community project tot stand te brengen.
  Het doel is om tijdens de laatste bijeenkomsten gesprekstafels te organiseren met beleidsmakers.
 • Ondernemen: het liefste wat jij wil doen, is om de wijde wereld in te stappen en duurzame verandering te initiëren door te ondernemen. Je weet alleen nog niet zo goed hoe je dat doet of waar je moet beginnen. Deze bijeenkomsten gaan je helpen om een beeld te krijgen van wat er allemaal komt kijken bij dat ondernemerschap. Je gaat tijdens deze bijeenkomsten een duurzaam festival organiseren in samenwerking met een ervaren eventmanager.
 • Communiceren: zou je graag creatief aan de slag gaan met wat je voelt en vindt en vooral willen kijken hoe je jezelf (online) kunt uiten? Misschien wil je wel een duurzaamheidscampagne op social media beginnen of juist met dans en muziek uitdrukken hoe jij het anders ziet. Bij de bijeenkomsten communiceren zal je de tools aangereikt krijgen om dit te doen.

Aanmelden via onderstaande button

 

Training voor jongeren om te bouwen aan een duurzame toekomst

Volg Impact033

Volg ons op Instagram, Facebook of LinkedIn of abonneer je op ons Telegram kanaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief als je het nieuws over impact in de regio 033 in je digitale brievenbus wilt ontvangen.  

Lees verder

Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen?

Vergroenen of verzuipen? Klimaatverandering zorgt voor hitte én zwaardere buien. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor Amersfoort?