06 43228705 hallo@impact033.nl

Twee maanden geleden werd ik door Kees Klomp toegevoegd aan de Whatsapp-groep ‘Regenmaker’. Kees heeft met een team gewerkt aan een boekje voor kinderen om verandering en klimaat bespreekbaar te maken. Want het is een ingewikkelde tijd: er moet veel gebeuren in de samenleving om de aarde bewoonbaar te laten blijven. Dat is voor ons volwassenen al ingewikkeld, hoe leg je het uit aan kinderen?

Kleine stapjes

Binnen een paar weken was er genoeg geld om dit boekje te laten drukken en te verspreiden. Tegen verzendkosten kun je de boekjes bestellen. Het is mooi te zien hoe met een idee van één persoon er een beweging op gang komt. Dat is waar het boekje over gaat: Wat als je de grote verandering dichtbij brengt heel klein en persoonlijk maakt? Dan kun je het je eigen verhaal maken en zelfs een stapje zetten. Met zijn grootse verhaal over het kleine vogeltje Olla, in de vorm van een klein (voorlees) boekje, laat hij voelen hoe je in kleine stapjes een groot probleem kan tackelen en bespreekbaar maakt op een hoopvolle manier.

Mijn verhaal

Wat mij raakt in dit verhaal, is dat het mijn verhaal is. Ik begon met Impact033 vorig jaar zomer. Ik begon met druppels water te brengen naar de stad. Nu een jaar later, zijn er bijna 100 bedrijven aangesloten, 17 partners en hebben we mooie projecten op het gebied van diversiteit, onderwijs en zorg. Ik heb een groep mensen om mij heen die mij helpen druppels water uit te sprenkelen over de regio. Daar ben ik heel dankbaar voor. We staan nu met zijn allen in de startblokken om gezamenlijk aan de slag te gaan. Dat belooft wat voor dit najaar!

Met hoop, kracht en moed in kleine stapjes een groot probleem tackelen

Dit boekje laat je voelen hoe je als individu het verschil kunt maken. En hoewel dit boekje oorspronkelijk bedoeld is voor kinderen, is het voor ons als volwassenen ook een inspirerend verhaal. We kunnen er hoop, kracht en moed uit putten om water te verspreiden over ons eigen bos, in een hoeveelheid die bij ons past als persoon.

 

Verspreid je mee?

In kleine stapjes een groot probleem tackelen

Ongeveer 100 basisschoolkinderen werkten mee om dit boekje tot stand te laten komen. Op 21 mei, de dag voor de Internationale dag van de Biodiversiteit (22 mei), werd het verhaal aan 575 kinderen, ouders en leerkrachten voorgelezen in Utrecht. Daarna is het verhaal mét een lespakket en activiteiten gedeeld met alle basisscholen in Nederland. De boekjes zijn nu al uitverkocht, maar gelukkig is er een karaoke voorleesvideo. Via onderstaande knop kom je bij deze karaoke voorleesvideo, vind je meer informatie over de lessen en kun je voorleesfilmpjes kijken.

impact033
In kleine stapjes een groot probleem tackelen

Volg Impact033

Volg ons op Instagram, Facebook of LinkedIn of abonneer je op ons Telegram kanaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief als je het nieuws over impact in de regio 033 in je digitale brievenbus wilt ontvangen.  

Lees verder