06 43228705 hallo@impact033.nl
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop: Mentaal welzijn op de werkvloer

26 oktober 2022 @ 09:30 13:00

Is het gesprek over mentale gezondheid bij jullie op werk net zo gewoon als een praatje over het weer? Waarschijnlijk niet. Want praten over mentale gezondheid kan best moeilijk zijn. Helemaal voor medewerkers die zich hard inzetten voor de missie van je sociale onderneming. Terwijl uit onderzoek blijkt dat goede gesprekken hierover vaak leiden tot minder schaamte, angst en eenzaamheid bij collega’s. Gelukkig kun je hier als werkgever een grote rol in spelen, maar hoe dan precies? 

Op woensdag 26 oktober organiseren we de workshop Mentaal welzijn op de werkvloer.  
Tijdens deze workshop ga je in gesprek met collega sociaal ondernemers over mentaal welzijn op de werkvloer. Ook krijg je handvatten voor het creëren van een veilig werkomgeving waarin medewerkers zich open en vrij voelen om dit onderwerp aan te kaarten. We gaan met elkaar in gesprek over vooroordelen, stigma’s en misverstanden rondom mentale gezondheid. Welke gevolgen kan dit hebben en wat kunnen we eraan doen? En waar loop jij als manager of werkgever tegenaan? Na afloop van deze workshop heb je nieuwe handvatten waarmee je direct aan de slag kunt. 

Praktische informatie  
Wat: Workshop mentaal welzijn op de werkvloer  
Voor wie: Oprichters, managers/leidinggevenden en HR-professionals (iedereen bij een social enterprise die aan de slag wil met dit onderwerp)  
Door wie: Romée Vandenbergh, OpenUp  

Project Luister Eens 
Deze workshop wordt georganiseerd vanuit het project Luister Eens. Samen werken we aan een wereld zonder stigma’s waarin het voor iedereen normaal is om te praten over mentale gezondheid. Luister Eens is een initiatief van sociale onderneming Diversion en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van VWS, Hey het is oké, OpenUp en MIND.  

Over de trainer 
Romée Vandenbergh is gespecialiseerd in de rol van ondernemerschap in de verandering van sociaal maatschappelijke systemen. In haar rol bij OpenUp werkt ze dagelijks met organisaties om mentaal welzijn toegankelijk te maken door het bieden van laagdrempelige en directe toegang tot erkend psychologen.  

€40 Incl. een broodje

Social Enterprise NL

Bekijk de site van Organisator

Social Enterprise NL

Cabralstraat 1
Amsterdam, Noord-Holland 1057CD Nederland
Bekijk de site van Locatie

nieuws impact033

groeien impact033

over ons impact033