06 43228705 hallo@impact033.nl
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Verdiepingsprogramma: Omgaan met de Gemeente 2022

11 oktober 2022 Gehele dag

De verkiezingen zijn achter de rug en in veel gemeenten zijn de akkoorden gepresenteerd. Hét moment om als sociaal ondernemer jezelf (opnieuw) kenbaar te maken bij jouw gemeente en aan te tonen waar jullie elkaar vinden. Het verdiepingsprogramma Omgaan met de Gemeente geeft je kennis, inzichten en handelingsperspectief om van de gemeente een goede samenwerkingspartner te maken.

 

11 Oktober – Intervisie en hoe functioneert een gemeente? 

We zetten in op onderlinge kennisdeling en beginnen de cursus met intervisie. Daarna volgt een inhoudelijk deel over het functioneren van gemeenten. Hoe komen beslissingen tot stand? Hoe lopen de lijntjes binnen de gemeente? Bij wie moet je zijn als je jouw belangen wil vertegenwoordigen? Het klinkt misschien als basiskennis, maar de ervaring leert dat dit toch waardevol is in het verbeteren van de samenwerking. Een beleidsmedewerker zal deze interactieve sessie geven en uit ervaring vertellen hoe het eraan toegaat bij de gemeente.

1 November- Aanscherpen van jouw propositie richting de gemeente 

Onder begeleiding van Jurgen Warmerdam ga je aan de slag met jouw pitch voor de gemeente. Welke woorden kun je beter wel gebruiken en welke achterwegen laten? Hoe positioneer je je ten opzichte van de gemeente? Aan de hand van een door jou voorbereide casus voer je een rollenspel uit met Jurgen, die op de stoel van de gemeente-abtenaar gaat zitten.

22 November – Alles is onderhandelen 

Tijdens deze training staat de kunst van het onderhandelen centraal. Hoe zorg je dat er een situatie ontstaat waar beide partijen iets aan hebben? Zijn er handelingen die je kunt doen als de onderhandelingen vastlopen? En hoe haal je meer waarde uit een bestaande samenwerking? Geurt Jan de Heus neemt je mee in de kunst van onderhandelen met als doel een  een succesvolle samenwerking met de gemeente opbouwen.   

8 December-Vervolgstappen 

Je brengt de lessen en ervaringen uit de sessies samen in een gesprek met een wethouder die deze zomer is geïnstalleerd. Welke concrete stappen ga je ondernemen om de relatie met de gemeente te verbeteren? Je legt jouw ideeën voor aan de wethouder en krijgt direct feedback op je plannen. Een goede voorbereiding op het echte gesprek met jouw wethouder! 

”De cursus Omgaan met de Gemeente heeft me veel nieuwe inzichten gegeven en heeft me erg geholpen om te begrijpen hoe de gemeente werkt en welke kansen en mogelijkheden er liggen voor mijn organisatie. Het geeft houvast om in de toekomst zaken te doen met de gemeente.”

Deelnemer Omgaan met de Gemeente 2021

Vragen? Neem contact op met Jorien via jorien@social-enterprise.nl

We ons houden aan de richtlijnen van het RIVM, mochten er in het najaar weer beperkingen komen is de kans aanwezig dat we het programma online afronden. De data zijn nog onder enig voorbehoud.  

€750, Sociale ondernemingen die niet zijn aangesloten

Social Enterprise NL

Bekijk de site van Organisator

Wisselend

Utrecht/Amsterdam, Nederland

nieuws impact033

groeien impact033

over ons impact033