06 43228705 hallo@impact033.nl
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Charterbijeenkomst: Zo versterk je LHBTI+-inclusie op de werkvloerTraining

16 februari @ 13:30 17:30

 • Vorm: Exclusief voor werknemers van charterondertekenaars
 • Thema: LHBTI+ op de werkvloer
 • Doelgroep: Exclusief voor werknemers van charterondertekenaars
 • Trainers: Lis Dekkers (zij/haar), Miriam van der Have (zij/haar), Leo Euser (hij/hem)
 • Datum: 16 februari
 • Locatie: Amsterdam
 • Kosten: Gratis
 • Tijdstip: 13.30 uur tot 17.30 uur

In de LHBT-monitor 2022 spreekt het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) positief over de werkparticipatie voor LHB’ers, maar uit het SCP flinke bezorgdheid over de precaire sociaaleconomische positie van transgender personen. Bovendien blijkt uit het onderzoek dat biseksuele en transgenderpersonen zich vaak onveilig voelen op de werkvloer. Over de positie van interseksepersonen op de arbeidsmarkt is helaas weinig bekend door gebrek aan gericht onderzoek op dit gebied.

Heb je interesse in deze onderwerpen en wil je hierover met anderen van gedachten wisselen? Kom dan op 16 februari naar de bijeenkomst ‘Zo versterk je LHBTI+-inclusie op de werkvloer’ die SER Diversiteit in Bedrijf organiseert in samenwerking met hostorganisatie KPN.

Tijdens de bijeenkomst, geleid door Hussein Adam Dia (hij/hem) van SER Diversiteit in Bedrijf, krijg je concrete handvatten aangereikt om effectief D&I-beleid voor LHBTI+-werknemers vorm te geven. Er is extra aandacht voor o.a. de posities van transgender, non-binaire en interseksepersonen. We gaan hierover in gesprek met elkaar en met aantal experts. Dat zijn onder meer:

 • Lis Dekkers (zij/haar) van TNN (Transgendernetwerk Nederland). Zij bespreekt recent onderzoek naar de obstakels die trans, intersekse en non-binaire mensen op de arbeidsmarkt ervaren en welke rol HR-professionals kunnen spelen bij een inclusiever werkklimaat.
 • Miriam van der Have (zij/haar) van de stichting NNID(Nederlandse organisatie voor seksediversiteit). Zij geeft een introductie over interseksepersonen en waar zij tegenaanlopen op het werk.
 • Leo Euser (hij/hem) van SER Diversiteit in Bedrijf. Hij licht de nieuwe editie van het Charterdocument Naar een inclusieve werkvloer voor LHBTI+werknemers toe.

In workshops komen de volgende vragen aan de orde: welke acties en welk beleid kan je instellen om transgender, intersekse en non-binaire werknemers direct te ondersteunen? Hoe kan je LHBTI+-inclusiviteit en -diversiteit meten? En waar zit de kracht van LHBTI+-medewerkersnetwerken en hoe zet je die in? 

Geïnteresseerd geraakt? Bekijk hier het hele programma. 

Deze bijeenkomst is exclusief voor huidige en nieuwe ondertekenaars van het Charter Diversiteit en biedt jou dé kans om direct in contact te komen met bedrijven en organisaties uit uiteenlopende sectoren die zich sterk maken voor diversiteit en inclusie op de werkvloer. Genoeg redenen om je aan te melden!

Gratis Per persoon, ex. btw

Ser diversiteit in bedrijf

+31 (0)70 – 3 499 576

Bekijk de site van Organisator

KPN

Teleportboulevard 121
Amsterdam, 1043 EJ Nederland

nieuws impact033

groeien impact033

over ons impact033