06 43228705 hallo@impact033.nl

Plastic tasjes, lege bekers, lege spuitbussen en tubes, de Amsterdamse ontwerper Kees Dekkers heeft ze verwerkt in de zero waste chair. Jeroen Speksnijder – eigenaar van Spektakel Wonen in Amersfoort – vond deze stoel zó gaaf dat de zero waste chair als eerste te koop is in zijn winkel.

(bovenstaande foto: Nico Brons)

Uniek concept

Kees Dekkers, 27 jaar, heeft de afval zelf uit bosjes en van straat verzameld en verwerkt in de stoelen. Elke stoel is daardoor uniek. De stoelen zijn doorzichtig, waardoor het afval zichtbaar is. De stoel heeft begin dit jaar op de Milan Design Week gestaan, met afval van een Milaans stadspark. Kees Dekkers levert zijn stoelen niet zomaar uit: het gaat altijd gepaard met een lezing. Hij wil bewustwording creëren over wat we allemaal weggooien. Hij bezoekt bedrijven en scholen. Met leerlingen gaat hij eerst afval rapen en daarmee vullen ze een stoel.

Een stoel met corona-afval voor Koningin Máxima

Als een bedrijf een stoel aanschaft voor het bedrag van €3750,00, dan financiert het gelijk ook een stoel voor een school, inclusief gezamenlijk afval verzamelen en gesprek hierover. Zo draagt het bedrijf ook bij aan de bewustwording bij jongeren. Koningin Máxima was bij een evenement met MBO scholieren, waar hij ook zijn stoelen liet zien. Hare majesteit vond het zo’n geniaal idee dat ze een stoel gekocht heeft: een exemplaar met corona-afval. Deze stoel is gevuld met mondkapjes, testen en ander coronamateriaal.

Zero Waste Chair als eerste te koop in Amersfoort

Jeroen Speksnijder (50) is eigenaar van Spektakel Wonen aan de Chromiumweg 10 in Amersfoort. Hij las toevallig een artikel over Kees Dekkers en vond het ontwerp zó fantastisch dat hij de stoel wilde gaan verkopen in Amersfoort. Kees Dekkers koos voor de Amersfoortse ontwerper als uniek verkooppunt voor deze stoel en zo is een mooie samenwerking tot stand gekomen.

impact033

Volg Impact033

Volg ons op Instagram, Facebook of LinkedIn of abonneer je op ons Telegram kanaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Meld je aan voor de nieuwsbrief als je het nieuws over impact in de regio 033 in je digitale brievenbus wilt ontvangen.  

Lees verder

Doe mee aan het ontwikkeltraject Inclusief Leiderschap

Doe mee aan het ontwikkeltraject Inclusief Leiderschap

Doe mee aan het ontwikkeltraject Inclusief Leiderschap
Tijdens dit ontwikkeltraject hoor je van bevlogen experts hun visie op leiderschap, diversiteit en inclusie en psychologische veiligheid. Ervaringsdeskundigen delen hoe zij met het thema diversiteit en inclusie omgaan in hun organisatie. Tenslotte maak je een plan van aanpak voor jouw bedrijf of organisatie en voer je dit uit. Samen met de andere deelnemers wissel je ervaringen uit en leer je van elkaar.

agenda impact033
nieuws impact033
groeien impact033
over ons impact033